Truineer Nieuws melden?

Fietsen tegen kinderarmoede

Sorop Limburg sloot haar campagne ‘Fietsen tegen kinderarmoede’ af in Zepperen. Zes projecten waaronder Kabokkio ontvingen steun.

Slotevent Sorop Limburg fietst tegen kinderarmoede

Op dinsdag 16 mei verzamelden de zeven Limburgse Sorop-clubs Bellefleurs, Genk, Hamont-Achel, Hasselt, Maaseik, Sint-Truiden en Tongeren in de Roosbeekhoeve in Zepperen om hun campagne Sorop Limburg fietst tegen kinderarmoede af te sluiten. Op zondag 23 april hebben we massaal gefietst langs de grenzen van onze provincie.

 

De clubs stelden vast dat heel veel organisaties in onze provincie zich inzetten voor kansarme kinderen. Kinderarmoede is een groot probleem is onze provincie. Met onze fietstochten brachten onze clubs de problematiek in de aandacht. Zij hopen op deze manier een steentje bij te dragen in de strijd tegen kinderarmoede.

 

Volgende projecten ontvingen ieder 1000 euro:

 

  • vzw ’t Kietelt werd gesteund door de clubs Bellefleurs en Hamont  Achel/Noord-Limburg
  • Sint Vincentius ontving steun van club Maaseik
  • OverKop kreeg steun van club Genk
  • De Schakelaar werd gesteund door club Tongeren
  • Kabokkio ontving steun van club Sint-Truiden
  • Domo vzw kreeg steun van club Hasselt