Truineer Nieuws melden?

Chef David Bormans sluit hoofdstuk ‘In De Zwaan’ af

Chef David Bormans heeft na meer dan 10 jaar ‘grillpassie’ beslist om een andere uitdaging  aan te gaan en te kiezen voor meer tijd voor het gezin. Hij start daarom een zoektocht naar  een nieuwe eigenaar voor restaurant In De Zwaan in  Groot-Gelmen.

Chef David Bormans heeft na meer dan 10 jaar ‘grillpassie’ beslist om een andere uitdaging  aan te gaan en te kiezen voor meer tijd voor het gezin. Hij start daarom een zoektocht naar  een nieuwe eigenaar voor restaurant In De Zwaan in Groot-Gelmen die evenveel passie, bevlogenheid en ziel in dit project kan steken. Ondertussen blijft het vuur branden en geniet u nog steeds van smaakvolle grillgerechten. 

Groot-Gelmen bloeit 

Haspengouw bloesemt en dat heeft iets magisch. Het ‘Toscane van het noorden’ trekt jaarlijks  meer dan 50.000 toeristen die verwend worden met alle zintuigen. Niet alleen de natuur, de  cultuur en de gastvrijheid zijn troeven van onze streek, maar ook de kunst van gastronomisch  genieten maakt deze regio uniek. 

Verscholen in een prachtige beekvallei op één van de mooiste plekken van Vlaanderen ligt het  dorpje Groot-Gelmen. Eén van de unieke parels van de regio, met een prachtig kasteel,  historische gebouwen en vierkantshoeves. Laat het nu net daar zijn dat In De Zwaan uitgroeide  tot één van de belangrijkste culinaire bestemmingen voor bezoekers van heinde en verre.  

De Zwaan & De chef 

Restaurant In De Zwaan is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde afspanning uit 1656 en was  ooit het oudste café van Limburg. Het staat nu bekend als uitmuntend grillrestaurant waar Chef  David Bormans al 10 jaar lang passie en gastvrijheid ademt. 

De chef, die eerder heel wat gerenommeerde ervaring opdeed, heeft van dit unieke pareltje een  ‘culinaire place to be’ gemaakt. Na 10 jaar intensieve ‘grillpassie’ kiest hij nu voor een nieuwe  uitdaging en wat meer tijd voor familie. Daarom start hij een zoektocht naar een nieuwe  eigenaar die minstens evenveel passie en gedrevenheid kan geven aan In de Zwaan. Chef  Bormans, laat zijn vuur niet zomaar in de steek. Hij is dankbaar voor alle steun en waardering  van zijn gasten en zal daarom blijven waken over de service, kwaliteit en gezelligheid; vandaag  en in de komende periode. In deze tussenperiode blijft het vuur branden en kan u blijven  genieten van al het lekkers dat deze plek zo uniek maakt.  

Pand te koop en overname 

In De Zwaan, aan het idyllische Swaenhofplein, is gevestigd in een uniek pand van maar liefst  300 jaar oud dat volledig gerestaureerd is naar de meest moderne normen. Het is onderkelderd  voor 300 m2 en ook dat biedt unieke mogelijkheden. Daarnaast werd het prachtige terras (goed  voor 80 zitplaatsen), met pittoresk uitzicht op de tuin, onlangs volledig vernieuwd. De horecazaak is over te nemen en het pand is te koop. Het biedt mogelijkheden die zeer breed  zijn, met optie tot woonst. Een unieke kans voor investeerders of gepassioneerde ondernemers  met unieke plannen. 

De nieuwe eigenaar kan natuurlijk de culinaire reputatie van In De Zwaan voortzetten en verder  uitbouwen. Daarnaast behoren nieuwe of bijkomende bestemmingen ook tot de mogelijkheden.  Denk maar aan een B&B met een 10-tal gastenkamers, glamping in de tuin, een wijnhandel, een  smaakatelier in de kelder…  

Of waarom niet nadenken over een groter toeristisch project door de aanpalende  vierkantshoeve, die net te koop kwam, mee in nieuwe plannen te betrekken? 

Chef Bormans staat open voor verdere besprekingen maar houdt eraan dat passie en  ondernemerschap hand in hand blijven gaan ‘In de Zwaan’.