Truineer Nieuws melden?

Arbeider uit Zoutleeuw laat leven bij arbeidsongeval op werf Gasthuisberg, collega uit Heers kritiek

Bij een arbeidsongeval op een werf UZ Gasthuisberg in Leuven zijn drie arbeiders bedolven geraakt onder het zand. Voor een 51-jarige man uit Zoutleeuw kwam alle hulp te laat. Een 63-jarige man uit Heers vecht nog voor zijn leven

© YT

De drie mannen zaten volgens de Leuvense politie in een kuil van een 7-tal meter toen plots één van de wanden inzakte en twee van hen bedolven geraakten onder het zand. De derde kon ontkomen. Ondanks hulp van collega’s en de diensten haalde een 51-jarige arbeider uit Zoutleeuw het niet.  Een arbeider van 63 uit Heers vecht nog voor zijn leven. Op vraag van het parket van Leuven kwamen de arbeidsinspectie en het arbeidsauditoraat ter plaatse. De werf is onmiddellijk stilgelegd. Het onderzoek loopt.