Truineer Nieuws melden?

Agent Patje (Gunter Reniers) sterft in ‘Thuis’

De dagen van agent Patje, gespeeld door Gunter Reniers in Thuis, zijn geteld.

Slechterik Chris dook enkele weken geleden weer op in Vlaanderens populairste soap.  En dus moeten er slachtoffers vallen.  Hoofdinspecteur Patrick Berghmans gebruikt toevallig de combi van Dieter en Tim.  In die combi plaatste Chris een bom.  Met verstrekkende gevolgen voor Patrick/Patje!  Zo komt er plots een einde aan het leven van de sympathiekste brompot van het corps.  Acteur Gunter Reniers nam in maart al afscheid van zijn collega’s op de set.

Gunter: ”Ja, dat klopt!  Afscheid nemen is nooit fijn en zeker niet als je afscheid moet nemen van fijne mensen.  Maar toen Patje iets meer dan een jaar geleden opdook in ‘Thuis’, werd mij al gezegd dat mijn aandeel in de reeks klein zou blijven en van tijdelijke aard was.  Maar elke draaidag was voor mij een feest.  De rol van Patje lag zo ver van mezelf.  In niets lijk ik op Patje.  Dat is natuurlijk fijn voor een acteur om zo’n rol te mogen spelen.  En hoewel hij een brompot was en een ‘pietje precies’, apprecieerden de kijkers hem wel.  Overal waar ik kwam vroegen de fans mij uit over het vervolg van het verhaal.  Maar ik verklapte nooit iets natuurlijk! En vele collega’s zijn jaloers op de manier waarop ik uit de reeks verdween: een ontploffing.  Spectaculairder kan niet!  Die buitenopnames dateren van februari en onze regisseur Ine wist zeer goed hoe ze dat in beeld zou brengen.  Ik zat echt in de combi bij de ontploffing en hoewel ik wist wat er zou gebeuren, voelde ik me geen seconde onveilig.  Op en top vakmensen daar bij ‘Thuis’!  Vervelen doe ik mij nu zeker niet.  Sinds 2011 run ik een eigen theaterzaal in het hart van Haspengouw: Theater De Roxy.  Daar maak ik theaterstukken met gemengde spelersgroepen: professionele acteurs en de betere liefhebbers.  Zo kunnen we de ticketprijzen relatief laag houden want we moeten spijtig genoeg werken zonder subsidies.  Ik haal ook grotere theaterstukken naar Limburg, stukken die de mensen tot voor kort enkel in Antwerpen of Gent konden zien.  Ons gloednieuwe theaterseizoen start in september.  Vroeger deed ik heel veel televisiewerk voor o.a. ‘Wittekerke’, ‘De kotmadam’ en ‘Hallo België!’ en mijn rol in Thuis heeft de liefde voor het acteren op TV weer aangewakkert.  ‘Thuis’ blijf ik zeker ook volgen want er komen nog hele spannende weken aan, dat mag ik wél verklappen!(lacht) En de vele, hartverwarmende reacties van de fans op het afscheid van Patje, vergeet ik nooit meer!”