Truineer Nieuws melden?

749ste Sint-Leonardusprocessie & Sinksenkermis

Maandag, pinkstermaandag, is Zoutleeuw voor de 749ste keer het decor van de Sint-Leonardusprocessie. Het is daar รฉรฉn en al erfgoed en traditie wat de klok slaat. En bovendien is het er het ganse weekend kermis.

 

Al sinds 1274 gaat in Zoutleeuw op Pinkstermaandag de ๐—ฆ๐—ถ๐—ป๐˜-๐—Ÿ๐—ฒ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐˜‚๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฐ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ uit. Van ver komen de kijklustigen om het spektakel met een 300-tal figuranten in historische kledij te bewonderen.
Met deze eeuwenoude traditie geeft Zoutleeuw uiting aan de volksdevotie rond zijn patroonheilige, Sint-Leonardus.
Wat mag je die dag verwachten:
๐Ÿ‘‰ย 08:00 u. – Eucharistieviering
๐Ÿ‘‰ย 10:00 u. – Plechtige Hoogmis
๐Ÿ‘‰ย 11:00 u. – Uitgaan van de processie
๐—ฉ๐—ผ๐—น๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ฑ ๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ is het precies ๐Ÿณ๐Ÿฑ๐Ÿฌ ๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ geleden dat de processie voor het eerst uitging. Samen met het processiecomitรฉ maken we er een groot feest van.
Laat de editie van dit jaar de aanloop zijn naar een zinderend jubileum!

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.