Truineer Nieuws melden?

700 kleuters op 16de editie van het Kabouterfeest

700 kleuters van 10 verschillende scholen, in en rond Sint-Truiden, beleefden vandaag een heus avontuur in de Trudo sporthal van Sint-Truiden. Tijdens het Kabouterfeest namen ze deel aan tal van activiteiten in een magische sprookjessfeer.

“Intussen zijn we al aan de 16de editie toe van dit fantastische evenement. Omwille van de weersomstandigheden vond die plaats in de Trudo sporthal”, zegt schepen van Jeugd Nina Kvikvinia. “De kleuters genoten zichtbaar van lekkere kaboutersnacks en een mooi verhaal. Ze deden een kabouterdans en leefden zich uit op de verschillende attracties. Het kabouterfeest was opnieuw een schot in de roos. We zijn er zeker van dat de kinderen met een goed gevoel en een hoop mooie herinneringen aan deze zorgeloze dag naar huis terugkeren.”

Alle kinderen kregen vooraf een rode kaboutermuts om als echte kabouters op het feest te verschijnen. Om de look helemaal af te maken, toverden leerlingen van het secundair onderwijs een grappige kaboutergrimas op de kleutergezichtjes. De vele begeleiders hadden het duidelijk ook naar hun zin.