Truineer Nieuws melden?

Zon, rosé en een beetje Saint-Trondpez!

Op vrijdag 12 mei zet het succesvolle event ‘Ladies City Day’ weer voet in Sint-Truiden. Een stadscentrum met lavendel, zonnebloemen en voldoende wijn… en met Mama’s Jasje.

Op vrijdag 12 mei zet het succesvolle event ‘Ladies City Day’ weer voet in Sint-Truiden. Een stadscentrum met lavendel, zonnebloemen en voldoende wijn… dát is hoe Sint-Truiden er dit jaar zal uitzien tijdens ‘Ladies City Day’. Middenstandsvereniging Shop & The City Sint-Truiden en de vele Truiense handelaars bereiden zich weer voor op de duizenden vrouwen die jaarlijks de weg vinden naar de Trudostad om zich ten volle te laten verwennen.  

“Genieten doe je in Sint-Truiden. Zeker als de zon van de partij is, kan je niet anders dan erkennen dat de Truienaar echt wel trots is op zijn stad. De vele boetieks, horecaondernemers met gezellige terrasjes en het uniek kader… In Sint-Truiden hebben we het allemaal. We kijken er dan ook naar uit om de zovele vrouwen van Sint-Truiden én ver daarbuiten weer te mogen ontvangen voor het jaarlijkse event, Ladies City Day!”, start schepen van middenstand, Hilde Vautmans. “Samen met middenstandsvereniging Shop & The City Sint-Truiden kiezen we dit jaar voor het thema ‘La Douce France’. Een thema waar je in Sint-Truiden zoveel mee kan en wat de stad meteen in vakantiestemming brengt. De meerwaarde van dergelijk event voor onze middenstand is van allergroot belang. Jaarlijks zitten we aan ongeveer 8000 vrouwen die die dag de weg vinden naar onze handel en horeca. Het is aan ons om deze vrouwen te verwennen zodat zij blijven terugkeren naar onze prachtige stad!”

Een heerlijk fris wijntje, een lekkere kaasplank, de geur van vers gebakken baguettes en die stralende zon op je huid. Dit jaar wordt het hartje van Sint-Truiden omgetoverd tot enkele prachtige streken van Frankrijk. Denk maar aan Mont-Martre, Saint-Tropez en de Provence. “Als Truiense middenstand zetten we ons op de jaarlijkse Ladies City Day steeds volledig in thema. Dit jaar nemen we de bezoekers mee op reis naar het mooie Frankrijk en hebben we ons uiterste best gedaan om het mooie land aan Sint-Truiden te linken. Je kan bijvoorbeeld jeu de boules spelen, een karikatuur laten maken, genieten van vele Franse chansons en zoveel meer. Elke straat wordt ingekleed in een typische Franse streek en zo wordt het absoluut een dag om nooit te vergeten!”, aldus voorzitter Trud’Or vzw, Philip Bronckaerts.

“We zijn zeer dankbaar dat de Truiense handelaars zich telkens zo inzetten. Het is mede dankzij hen dat het telkens een succes wordt en daar zijn we erg fier op. Om het event nóg extra cachet te geven, hebben we de nodige Franse animatie voorzien alsook bandjes die voornamelijk Franse chansons spelen. Als hoofdact hebben we dit jaar ‘Mama’s Jasje’ geboekt! Peter Vanlaet kan ons als de beste meenemen in dat Franse genre. We hopen trouwens nog een extra hunk naar het stadscentrum te lokken. Binnenkort meer hierover”, aldus Bram Deltour en Eline Dessers, Shop & The City Sint-Truiden.

Het Truiens Bonnenboekje

“De Grote Markt wordt omgetoverd tot ‘Ladies Village’ waar vele bedrijven hun nieuwe merken promoten en met verscheidene acties de vrouwen verwennen. Zij staan echt centraal deze dag. De eerste 1500 shoppers ontvangen trouwens een leuke, duurzame goodiebag”, gaat schepen Vautmans verder. “Vorig jaar pakten we uit met een primeur, hét Truiense Bonnenboekje. Door het grote succes  hiervan zal ook dit jaar het Truiense Bonnenboekje, vol kortingen bij onze Truiense handelaars, in de goodiebags zitten. Ideaal om te gebruiken tijdens het shoppen!”, aldus Vautmans. “Schrijf je dus tijdig in voor de goodiebag, spreek af met de vriendinnen en leg die etentjes maar al vast want dit wordt dé dag om aanwezig te zijn in Sint-Truiden!”

Meer informatie over Ladies City Day op www.shopandthecity.be 

Schrijf je in voor de goodiebag via https://ladiescityday.eventsquare.store/nl/2023/store