Truineer Nieuws melden?

Ene man no mèèn àt

Vandaag 100ste Boksgala van de Trudo Boksclub. De gelegenheid bij uitstek om deze man, Swa Lesuisse, ook even in de kijker te zetten, een man die al 47 jaar bezieler is van de club en nog zoveel meer op zijn palmares heeft.

© Print TVL

Swa Lesuisse, de Zwitser. Hee is vuir mich e bietje de Pascal Vossius avant la lettre. Samen met zijn Irène cafébaas achter en vooral voor de toog van zijn etablissement aan de Cabine, Tourcriteriums organiseren, stichter en nog altijd bezieler van de Trudoboksclub en organisator van zoveel Boksgala’s, volksfiguur, bekende Truienaar, en man die van heel veel markten thuis was en thuis is, een reus van een vent ook, niet om straffe uitspraken verlegen, maar met een klein hartje. Hij zette niet allleen zichzelf en Sint-Truiden op de kaart, hij vermaakte ook zijn klanten en alle Truienaren. SWA, ENE MAN NO MEN AT

Tekst Philip Kevers

 

 

Bekijk de repo van TVL via:

https://www.tvl.be/nieuws/trudo-boksclub-telt-af-naar-100e-boksgala-152139