Truineer Nieuws melden?

ToyChamp neemt 75% van Dreamland over

ToyChamp en Dreamland hebben een principeakkoord bereikt in verband met de overname van 75% van de aandelen van Dreamland door ToyChamp. ToyChamp is met 7 van hun 9 winkels vooral gevestigd in Limburg. Met deze overname willen ze hun marktpositie in gans België versterken. Lees hier beneden het volledig persbericht.

Het is geen nieuws dat we in retailland turbulente tijden doormaken en we daar als ToyChamp met onze focus op winkelbeleving goed op gereageerd hebben. Daardoor heeft ToyChamp in de voorbije jaren haar marktpositie sterk kunnen verbeteren. Met name in Nederland, waar we landelijke dekking hebben met inmiddels 24 experience superstores, zijn we ondertussen een begrip geworden in de hoofden van vele kinderen, ouders en grootouders, en een bestemming om zich te laten inspireren en informeren. Met “Champy on Tour” hebben we bovendien beleving tot een hoger niveau getild, waardoor we samen met onze partners en de inzet van onze gemotiveerde medewerkers kinderdromen waar maken!

Door onze expansie op de Nederlandse markt in de voorbije jaren, lijkt het wel alsof we de Belgische markt uit het oog verloren waren, maar niets is minder waar. Met 9 winkels, waarvan 7 in de provincie Limburg, is ToyChamp in België echter vooral een regionale speler. Om onze marktpositie ook op de Belgische markt te versterken zijn we recent gesprekken gevoerd met Colruyt Group over de toekomst van Dreamland. Uit deze gesprekken is gebleken dat we allebei dezelfde visie op de speelgoedmarkt hebben, waarbij vooral een geloof in fysieke belevingswinkels en het inspireren van onze klanten de rode draad zijn.

Bovendien blijkt dat de winkelparken van ToyChamp en Dreamland, dat met 48 winkels marktleider is in België, zeer aanvullend zijn en daardoor ook een “perfect match”. Deze gesprekken hebben er toe geleid dat ToyChamp Holding NV en Nolmans Management International BV een principeakkoord hebben bereikt met de huidige eigenaar van Dreamland, Colruyt Group, tot de verwerving van 75% van de aandelen van Dreamland NV.
Concreet zullen we in de komende weken en maanden onze toekomstige samenwerking verder uitdiepen en antwoorden vinden op de vele vragen die er ongetwijfeld zullen zijn. Het is alleszins de bedoeling de merken ToyChamp en Dreamland naast elkaar te laten bestaan, en ook de teams van ToyChamp en Dreamland los van elkaar de beide winkelformules te laten aansturen. Uiteraard zal de ruime expertise die bij beide organisaties aanwezig is ervoor zorgen dat op middellange termijn kennisoverdracht naar elkaar de beide formules alleen maar zullen versterken en zo 1+1=3 wordt! Zoals u van ons gewoon bent hebben wij hierbij ook de intentie ons gezamenlijk partnership bij beide winkelformules verder uit te bouwen.

We kijken uit om ook met de Dreamland winkels en medewerkers net als bij ToyChamp in de rest van België kinderdromen waar te maken.