Truineer Nieuws melden?

SLim-actieweekend in héél Limburg

Komend weekend, 22 en 23 april is het SLim-actieweekend en zijn er alcohol-, drugs- en snelheidscontroles in héél Limburg.

SLim staat voor “Safe(S)-Limburg” en is een door de gouverneur gecoördineerde verkeersactie om weekendongevallen te voorkomen. Elk weekend, het hele jaar door, vinden er controles plaats op alcohol, drugs en snelheid in minstens 4 politiezones. Tegelijkertijd worden ook de boorddocumenten, de lichten, de technische uitrusting, het dragen van de gordel, gebruik van de smartphone, … gecontroleerd.

Dit weekend staat een grootschalige actie op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag 22 april en zondag 23 april controles uit.

“Alcohol achter het stuur en overdreven snelheid eisen nog steeds te veel slachtoffers. Maar ook het aantal verkeersongevallen dat gepaard gaat met druggebruik stijgt sterk”, zegt gouverneur Jos Lantmeeters.

SLim focust op de weekendongevallen, die nog steeds een belangrijk deel van de ongevallencijfers vertegenwoordigen. In het eerste trimester van 2023 gebeurde in Limburg 35% van de ongevallen met zwaargewonden en 29% van de dodelijke ongevallen in het weekend.

“Met de SLim-acties willen we het aantal verkeersslachtoffers in onze provincie verminderen, maar ook elke bestuurder bewust maken dat ze elk weekend gecontroleerd kunnen worden. De bestuurders die nuchter zijn, ontvangen een geurhanger van het SLim-logo voor aan de autospiegel als bedanking”, besluit gedeputeerde van Veiligheid en van Mobiliteit Bert Lambrechts.

Na het weekend volgt er een persbericht met de resultaten van de actie.