Truineer Nieuws melden?

Rave deelnemers laten spoor van vernieling achter en dreigen zelf met geweld bij interventie

We spraken met buurtbewoners en eigenaars van percelen/eigendommen op en rond het vliegveld van Brustem. Duidelijk is dat de rave-deelnemers nu al een spoor van vernieling zullen achterlaten. En het ‘evenement’ is nog niet gedaan.

Afsluitingen van het voormalige vliegveld zijn, zelfs aan de zijde van het militair domein, gewoon doorgeknipt of ontmanteld. Hetzelfde gebeurde met de omheiningen rond percelen die landbouwers in pacht of eigendom hebben. We spraken ook een dame wiens auto werd beschadigd. Ze zag het allemaal gebeuren, maar de chauffeur van een auto met Franse nummerplaat pleegde vruchtmisdrijf. Ook zijn eigendommen zelfs besmeurd met grafitti. En dan zwijgen we over het zwerfvuil, onder andere op de weg tussen de Borgwormsesteenweg en Kerkom-Dorp.

Een bron bij de politie bevestigde ons de beschadigingen. Volgens die bron zoeken deelnemers aan de rave andere toegangen sinds de officiële toegangswegen door de politie in de gaten worden gehouden. Vandaar ook de schade aan omheiningen.

Intussen vernamen wij ook dat de deelnemers aan de politie hebben laten weten dat ze geen enkele inmenging dulden en desnoods hun eigendommen die de party mogelijk maken zullen beschermen met geweld.