Truineer Nieuws melden?

Provinciaal Kampioenschap voor Aspiranten in Hoepertingen

De Zuid-Limburgse wielerclub  (KZLWC) organiseert traditiegetrouw op 1 mei het provinciaal kampioenschap  voor Aspiranten. Afspraak  in Hoepertingen.

De voorjaarsklassiekers bij de profs zijn ondertussen gereden. Tijd dus voor dé  Limburgse jeugdklassieker in Hoepertingen: De Zuid-Limburgse wielerclub  (KZLWC) organiseert traditiegetrouw op 1 mei het provinciaal kampioenschap  voor Aspiranten. Jonge renners van 12 tot 14 jaar strijden op Haspengouwse  bodem voor de felbegeerde Limburgse kampioenstrui. 

Maar niet enkel de aspiranten rijden op deze Limburgse wielerhoogdag. De eerste  wedstrijd voor de allerjongste renners (Miniemen) start om 9u30 rondom de  Kasteelstraat in Hoepertingen. Vanaf 11u30 strijden bijna 100 jonge renners voor de  Limburgse titel bij de Aspiranten en om 16u00 start de laatste wedstrijd van de dag  waar de Nieuwelingen 70 km op Haspengouwse wegen voor de wielen krijgen. 

KZLWC-Davo doet er op 1 mei alles aan om er een wielerfeest van te maken. Niet  alleen voor de jeugrenners maar ook voor alle supporters, sponsors en  sympathisanten. Een ganse dag volle bak koers – letterlijk – rond de kerktoren in het  mooie Hoepertingen! Kom gerust de sfeer opsnuiven en maak kennis met de Wout,  Mathieu, Remco of Jasper van de toekomst!  

Hieronder kan u de wedstrijdplanning in detail terugvinden:  

Miniemen 

U9 & U10 – 20min – 9u30 

U11 – 25min – 10u00 

U12 – 35min – 10u45 

Aspiranten (Open Provinciaal Kampioenschap) 

U13 – 21,7 km – 11u30 

U14 – 26,3 km – 12u30 

U15 – 35,6 km – 14u00 

Nieuwelingen 

U17 – 70 km – 16u00 

Start & Aankomstzone: Kasteelstraat Hoepertingen