Truineer Nieuws melden?

Ook militairen stellen zich vragen bij rave party

Hoe ver staat het met onze veiligheid als organisatoren van een rave party ongezien 5000 à 8000 deelnemers kunnen mobiliseren, en dan nog op militair (oefen)domein, en vlak naast een bedrijf als droneport en naast een start- en landingsbaan voor vliegtuigen? Dit vraagt om verder onderzoek, horen we van een offcier op Saffraanberg die om begrijpelijke redenen liever anoniem blijft. Defensie is trouwens één van de partijen die rond de tafel zat/zit bij het veiligheidsoverleg.

“Een rave party als deze is sowieso illegaal”, aldus onze man. “Maar deze rave party vindt dan nog plaats op het gedeelte van Brustem dat in gebruik is als militair oefendomein. Op de foto’s die ik te zien kreeg zijn dj’s aan het werk in de versterkte bunkers/shelters waar destijds gevechtsvliegtuigen werden geborgen. Ik heb ook op foto’s gezien dat prikkeldraden rond het domein gewoon zijn ontmanteld en zelfs werden doorgeknipt. Dit is een gevaarlijk precedent. Dit kan je als overheid en zeker als Defensie niet tolereren. Ik beschouw dit als een vorm van anarchie en minstens als een middenvinger richting overheid.”

Ook het gegeven dat de ravers ongestoord hun activiteit konden voorbereiden en nog steeds hun ding kunnen doen in de buurt van een operationele, zei het recreatieve luchthaven, een droneport roept vragen op. “Niet dat er onmiddellijk gevaar is, maar mensen onder invloed van wat dan ook, zijn tot alles in staat. Helemaal gerust zou ik toch niet zijn. Bovendien blijf ik met nog een vraag zitten. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat deze organisatoren in staat zijn zoveel volk te mobiliseren zonder dat ook mar iemand iets in de gaten kreeg. Daar maak ik me nog het meest zorgen over.”