Truineer Nieuws melden?

Illegale rave party houdt Aalst, Kerkom en Brustem wakker

Een illegale rave party op het domein van Brustem zorgt voor ongerustheid en slapeloze nachten bij bewoners in de naburige dorpen, en zelfs bij Defensie. Er is sprake van 5000 deelnemers, de politie spreekt van mogelijk 10.000. Goed 14 dagen geleden kregen ze er trouwens ook in Bierset al mee te maken.

Wij vernamen intussen van één van de feestvierders dat het feest zal doorgaan tot zondag of zelfs maandag. Niemand zal hen trouwens stokken in de wielen steken, hoorden we van een buurtbewoner die naar de politie belde. Nu die massa er is, kunnen we er moeilijk nog iets tegen beginnen, kreeg die te horen. Een andere buurtbewoner kan de harde bassen nog verdragen maar heeft meer angst van de deelnemers. Ze zijn misschien niet agressief, velen van hen zien er wel beangstigend uit. Straks zitten ze hier misschien in mijn tuin.

Intussen was er volgens HBVL vanochtend een overleg tussen de federale en lokale politie, Defensie, het parket, noodplanning en crisisbeheer Limburg en de veiligheidscel van het lokaal bestuur Sint-Truiden. In de eerste plaats vragen ze dat niemand ter plaatse gaat. Intussen controleren, registreren en beheersen de diensten het gebeuren zoveel mogelijk. Ingrijpen lijkt niet aan de orde uit vrees voor escalatie, behalve wanneer er zware feiten zouden plaatsvinden. Er is trouwens versterking aanwezig.  Intussen zijn er wel al een groot aantal pv’s opgesteld en wordt alles met argusogen in de gaten gehouden.

 

Lees ook het artikel van HBVL via:

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20230429_92679511