Truineer Nieuws melden?

Gratis Parkiesconcerten deze zomer in Sint-Truiden

Evenementenstad Sint-Truiden warmt zich op voor een zomer vol beleving. Nieuw dit jaar zijn zeven gratis Parkiesconcerten in het stadspark. Die vinden elke donderdagavond in juli en de eerste drie donderdagavonden van augustus plaats. De toegang is gratis. Wie er op de affiche staat is nog niet bekend. De eerste namen worden eind deze maand bekend gemaakt.

Parkies is een welbekend concept: gratis gezellige concerten in een intieme setting. Bovendien staat de organisatie erom bekend om sterke artiesten aan te trekken.

Eerste schepen Hilde Vautmans is blij met de reeks Parkiesconcerten deze zomer. “Het is de eerste keer dat het festival naar Sint-Truiden komt. Deze concertreeks is een mooie aanvulling op het vertrouwde evenementenaanbod van onze stad. Dichtbij genieten van een optreden met buren of vrienden in een sfeervol stadspark, dat zijn altijd leuk (ontmoetings)momenten!”

“We kijken uit naar de samenwerking met het lokaal bestuur Sint-Truiden. De stad heeft al een heel mooi en creatief aanbod aan evenementen, we zijn ervan overtuigd dat we met deze Parkies-concerten ook muziekliefhebbers uit de ruimere omgeving zullen aantrekken. Het concept Parkies bestaat al meer dan dertig jaar en is nog altijd een groot succes. Het aantal steden, waar we parkconcerten organiseren, blijft groeien en ook al maar meer artiesten willen met ons samenwerken. De gezelligheid en het intieme karakter van deze concerten spreekt hen aan“, vertelt Steve Vanhaeren, projectmanager van Parkies.

De gratis Parkiesconcerten vinden plaats op 6, 13, 20 en 27 juli en 3, 10 en 17 augustus 2023 in het stadspark van Sint-Truiden. Ze gaan telkens om 20u van start. Het publiek is welkom vanaf 19u. Het einde is om 23u voorzien.

De volledige line-up van alle Parkiesconcerten in Vlaanderen vind je binnenkort op www.parkies.be