Truineer Nieuws melden?

Fotowedstrijd fruit: vijf laureaten

Vijf winnaars voor de fotowedstrijd van de Keizerlijke Commanderie, nog tot en met 30 april gratis te bezoeken in de hallen van ons stadhuis op de Grote Markt.

De Keizerlijke Commanderie stelde de laureaten voor van de zevende editie van de jaarlijkse fotowedstrijd. Opdracht: fruit fotograferen op de meest kunstige en creatieve manier, waarbij door een professionele jury gekeken wordt naar zowel de esthetische waarde als de commerciële bruikbaarheid van de opname. 

Vrijdagavond werden de prijzen uitgereikt. Deze fotowedstrijd leverde vijf winnaars op.

Buitenopnamen – fototechnisch:

Veerle Houbrechts – Sint-Joris-Winge – “Before the harvest”

Buitenopnamen – promotioneel:

Mieke Engelbos – Attenhoven – “Appeltjes plukken”

Studio-opnames – fototechnisch:

Bart Bosmans – Herk-de-Stad – “Poppy”

Studio-opnames – fototechnisch:

Christiane Vanhentenrijck – Sint-Truiden – “Het meisje met de appel”

Publieksprijs:

Dirk Antheunis – Herk-de-Stad – “Eekhoorn vindt schat”

Voor deze zevende editie van de jaarlijkse fotowedstrijd “Fruitige Beelden” presenteerden zich een vijftigtal fotografen.

“Deze tentoonstelling is het resultaat van de goede samenwerking tussen de Keizerlijke Commanderie en de Dienst voor Toerisme en het stadsbestuur. Met de expo in de hallen van het stadhuis creëerden we een win-win situatie voor alle partijen in deze bloesemmaand en dit is zeker voor herhaling vatbaar”, zegde Commanderie-voorzitter Jos Lacroix

Schepen Hilde Vautmans reikte de prijzen uit. “Na de organisatie van de Wedstrijd voor de beste Fruittob vorig jaar, bewijst deze tentoonstelling op het stadhuis opnieuw de fijne manier waarop overheden en verenigingen kunnen samenwerken. Het is nodig dat we onze fruitteelt positief in beeld brengen. Daarom gaat mijn dank ook uit naar de Commanderie voor hun inspanningen om Sint-Truiden en het fruit positief in de belangstelling te houden en aan de fotografen die al hun creativiteit in hun werk staken om van ons fruit een verhaal met toekomst te maken”, besloot de schepen.