Truineer Nieuws melden?

Enorme vredesduif in Minderbroederskerk

Kunstenaar William Daniëls heeft van de 100.000 kruisjes van de vredesinstallatie WE NEED PEACE in de Minderbroederskerk een indrukwekkende, twintig meter grote vredesduif gemaakt.

© kunstenaar: William Daniëls fotograaf: Dion Impression Art

Kunstenaar William Daniëls heeft van de 100.000 kruisjes van de vredesinstallatie WE NEED PEACE een indrukwekkende, twintig meter grote vredesduif gemaakt. Dit zegt de kunstenaar over zijn werk: ‘Na de vredesinstallatie in de minderbroederskerk in het centrum van Sint-Truiden borstelde ik de 100.000 kruisjes samen. Een twintig meter hoge boodschap kwam spontaan tot stand. Zonder publiek, gewoon uit het hart, voor al de slachtoffers uit de vele oorlogen.’ 

De vredesduif is niet te bezichtigen. Het kunstwerk is ondertussen al verdwenen. De foto’s gemaakt door Dion Impression Art zijn het enige wat van het kunstwerk overblijft. Het kunstwerk van Daniëls borduurt verder op de vredesinstallatie WE NEED PEACE die de ganse maand februari in de minderbroederskerk van Sint-Truiden te zien was. De kunstinstallatie met de kenmerkende 100.000 kruisjes was een creatie van drie vredesactivisten, kunstenaar William Daniëls, Piet Carlier en Peter Preuveneers, in een coproductie met franciscus museum DE MINDERE. De vredesactivisten vragen om de ontelbare slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en van de vele oorlogen wereldwijd niet te vergeten, om er stil bij te blijven staan. Want oorlog kent geen winnaars. Oorlog mag geen gewoonte worden of zijn. Misschien volgt er eind van dit jaar opnieuw een vredeswake. Ondertussen blijven de vredesactivisten actief op hun facebookpagina VREDESINSTALLATIE: WE NEED PEACE. Je kan vrijblijvend lid worden van deze groep. Welkom.