Truineer Nieuws melden?

De Sikhgemeenschap nodigt ook jou uit

Morgen zaterdag, vanaf 12.30 uur,, organiseert de Sikhgemeenschap de processie Nagar Kirtan om het festival Vaisakhi te vieren, een cultureel en religieus gebeuren. Wij overlopen even het programma.

  • Cultureel: viering  van goede oogst.
  • Religieus:  In 1699 introduceerde Guru Gobind Singh ji de “initiatieprocess” “Khande di Pahul/Amrit Sanchaar” en vormde de Khalsa.

 

De Sikh-gemeenschap vertrekt rond 12u30 vanuit de Gurudwara Sangat Sahib te Diestersteenweg 71, 3800 Sint-Truiden naar de Veemarkt. De activiteiten op de Veemarkt zullen dit jaar doorgaan van  14u tot 16u30. De auto’s kunnen aan de Veemarkt en Gurdwara parking geparkeerd worden. De bezoekers zijn vrij om te kiezen of ze de volledige optocht willen bewandelen of rechtstreeks naar de Veemarkt willen gaan.

De processie  zal te voet worden afgelegd: vanaf het Gurdwara terrein richting Nieuw Sint-Truiden, via Guvelingenlaan, Nonnentaplaan, Zonnebloemlaan, Gorsemweg, N3, Abdijstraat naar de Veemarkt (aankomst 14 uur). Daar wordt halt gehouden tot 16.30 uur. De terugweg loopt  via de Speelhoflaan -Diestersteenweg naar de Gurdwara (aankomst 17 uur).

De processie bestaat voornamelijk uit voetgangers, voorafgegaan door een versierde vrachtwagen met ons heilige boek en met Sikh muzikanten die verzen uit de Guru Granth Sahib zingen. Op de Veemarkt wordt een pauze gehouden, waar er Indische voedsel uitgedeeld wordt, stalletjes met Indische kledij, stalletje om tulbanden te binden, springkastelen, etc..