Truineer Nieuws melden?

De Haspengouw Markt in Sint-Truiden is ‘dé markt to be’ in april

Wekelijks bezoeken duizenden mensen de Haspengouw Markt in Sint-Truiden. Een uitstekende sfeer in een unieke setting met meer dan 150 marktkramers, het is niet niks! Met april als Maand van de Markt spelen ze in Haspengouw maar al te graag extra in op hun geliefde markt. Samen met de beroepsvereniging van de marktkramers, de middenstandsvereniging Shop & The City Sint-Truiden, Stad Sint-Truiden en provincie Limburg plannen ze 5 zaterdagen met (kinder)animatie en schitterende te winnen prijzen. Om dit te vieren, kwam Vlaams minister, Jo Brouns, afgezakt naar Haspengouw om de Maand van de Markt te lanceren in het stadscentrum van Sint-Truiden. En hij was niet alleen…

Voor het tweede jaar op rij zullen er in Sint-Truiden tijdens Maand van de Markt acties op poten worden gezet om bezoekers te belonen voor hun bezoek aan de Haspengouw Markt. Elke zaterdag in april buitengewone animatie waarbij bezoekers omver geblazen worden, geweldige optredens van verschillende zanggroepen tot het winnen van echte superpijzen! Denk maar aan weekendjes weg, dineren in een sterrenzaak,…. Vlaams minister, Jo Brouns, gaf het startschot van deze topeditie van Maand van de Markt, geflankeerd door gedeputeerde provincie Limburg, Tom Vandeput, eerste schepen van markten, Hilde Vautmans, voorzitter VFAH (Vlaamse federatie ambulante handel), Johan de Leeuw, en last but not least… Marckske, gekend van FC De Kampioenen. Dit wordt alvast een niet te missen maand in hartje Haspengouw.

“Alweer een top initiatief dat volledig gedragen wordt door onze prachtige Truiense middenstand. Vele Truienaren, maar ook niet Truienaren zien de Haspengouw Markt als hét wekelijkse moment om elkaar te ontmoeten en nadien een koffietje te drinken op de mooiste markt van Vlaanderen. Een ware shopbeleving in buitenlucht met marktkramers die er elke week opnieuw staan en het beste van zichzelf geven”, aldus schepen van handel, markten en citymarketing, Hilde Vautmans. “Zeker nu tijdens Maand van de Markt en de aankomende bloesemperiode is de Haspengouw Markt op z’n best en mogen we de meerwaarde van dergelijke initiatieven zeker niet onderschatten!”

“Blij dat we ook dit jaar Maand van de Markt kunnen organiseren op onze mooie Haspengouw Markt in samenwerking met provincie Limburg en de Vlaamse overheid. Er werd zelfs voor dit initiatief een app “Ik koop lokaal” ontwikkeld waarbij marktkramers de bezoekers de app kunnen laten scannen om ook op die manier prijzen te winnen. Het is dus een echt en-en verhaal waarbij we de bezoekers een hele maand lang in de watten leggen’’, aldus voorzitter van de beroepsvereniging marktkramers, Nico Noppen.

“De Haspengouw Markt is en blijft een belangrijk onderdeel van onze middenstandsvereniging”, vertelt voorzitter Trud’Or vzw, Philip Bronckaerts. “Als je ziet wat deze wekelijkse markt teweeg brengt in ons stadscentrum op zaterdagvoormiddag, dan besef je de meerwaarde voor de Truiense handel en horeca”. “De goede samenwerking met Stad Sint-Truiden en zijn medewerkers garanderen ons elk weekend weer opnieuw een top beleving in ons stadscentrum”, concludeert voorzitter Trud’Or vzw, Philip Bronckaerts.