Truineer Nieuws melden?

De eerste jeugdambassadeur voor Haspengouw en het fruit

Rémy Gressens, 13 en leerling van Hasp-O Zepperen, is de eerste jeugdambassadeur voor Haspengouw en het Fruit. Hij werd gekozen door de Keizerlijke Commanderie gekozen uit  37 jongeren die zich kandidaat stelden.

Samen met Maarschalk Ronald Ilsbroux van de Keizerlijke Commanderie zal Rémy de komende 2 jaar projecten uitwerken voor jongeren, kinderen, jeugdbewegingen en scholen. In al hun enthousiasme krijgen ze de steun van Dienst Toerisme en de Jeugddienst van de stad Sint-Truiden om mee te denken en uit te werken. De Keizerlijke Commanderie begeeft zich in nieuwe en onbekende wateren maar het voltallige Praesidium is enthousiast en stapt mee aan boord.

Tijdens de Bloesemzegening van 23 april werd Rémy plechtigaangesteld door de Voorzitter van de Commanderie, grootmaarschalk Jos Lacroix. Hij ontving ook een schouderlint en epitoga. Hiermee wil de Commanderie duidelijk stellen dat ze het serieus meent met deze functie.

Na zijn aanstelling mocht Rémy zijn eerste taak vervullen: hij gaf het startschot voor de Bloesemzegening. We wensen Rémy alvast veel succes met zijn taak en zijn benieuwd naar wat hij en de Commanderie de komende twee jaar in pettogaan hebben.