Truineer Nieuws melden?

Cosmowing krijgt steeds meer vorm

Het pand nummer 64 op de Groenmarkt, dat deel uitmaakt van het project Cosmowing, krijgt stilaan vorm en valt vooral op door de serre bovenop het pand. Op de foto ook een glimp van de portugese azulejos-tegels waarmee de gevel intussen is bezet.

© Mathias De Bruycker/truineer

Cosmowing is een totaalconcept van kunstenaar Koen Vanmecheleneen voortzetting van de ideeën om een kruisbestuiving op gang te brengen tussen het lokale en het globale. Hiermee krijgt tegelijk ook de hele noordoostelijke vleugel van de Groenmarkt een nieuwe invulling met ruimte voor kunst, natuur, wonen, werken en toerisme.

KOEN VANMECHELEN

Eind dit jaar krijgt de Truiense Groenmarkt er een groot, geïntegreerd kunstwerk van Koen Vanmechelen bij. De kunstenaar brengt in Cosmowing enkele wereldbekende projecten samen achter één gevel. Naast het Cosmocafé, komen er zes nieuwe kunstwerken die de panden van de Groenmarkt verbinden en omsluiten. 

Het meest opvallende kunstwerk is pand nummer 64. Dat wordt volledig bekleed met azulejos-tegels. Dat zijn tegels waarop kippen van het Planetary Community Chicken project staan. Op die manier wordt Sint-Truiden verbonden met al de andere steden in de wereld die ook deel uitmaken van dit mooie project!