Truineer Nieuws melden?

CD&V en Open VLD reageren op ontslag schepen Jo François

Als coalitiepartners betreuren wij het ontslag van Schepen van Financiën Jo François, zeker nu de stad voor grote financiële uitdagingen staat. Wij hebben als coalitie steeds veel belang gehecht aan overleg met de fracties. Binnen de coalitie werd er geen meerderheid gevonden om deze kapitaalsverhoging van 1.7 miljoen EUR goed te keuren. Er zijn andere mogelijkheden om dit project dat wij enorm toejuichen, te realiseren. Ook zonder kapitaalsverhoging vanwege onze stad. Wij blijven wel aandeelhouder in Droneport en blijven Droneport ten volle steunen. Er is door de meerderheid gekozen voor financiële zekerheid. Geld dat je niet hebt, kan je ook niet uitgeven. Er zullen verdere besparingen nodig zijn. Dit werk is in voorbereiding en verdient onze volle aandacht. Wij hebben alle respect voor de beslissing van Jo François. Jo is een fijne en correcte collega waar we altijd goed hebben mee samengewerkt. CD&V en Open VLD zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met de opvolger van schepen Jo François even correct zal verlopen.

© Tony Tachelet