Truineer Nieuws melden?

Werken, leren en oefenen bij ARS

Een drukke zaterdag werd het bij Animal Rescue Service. Een relaas.

 

Werken, leren en oefenen…
Zaterdag hadden we een redelijk gevulde dag!
In de late voormiddag kwam onze vrijwilliger Giel, student dierenarts, een kleine voordracht geven over wat het vogelgriepvirus juist is, hoe het ontstaat, de risico’s ervan en hoe we onszelf en andere daartegen kunnen beschermen. Een zeer leerrijk stukje.
Daarna trokken we richting Aarschot.. De gemeente had ons gevraagd of we 3 tamme ganzen konden wegvangen op hun vijvers. De ganzen zijn er vermoedelijk ooit gedumpt maar sinds vorig jaar trekt hun gekwetter ontzettend veel Canadese en nijlganzen aan met alle overlast vandien.
Met een groepje vrijwilwilligers trokken we zo gepakt en gezakt met onze zodiac richting Aarschot. Een uurtje later waren de 3 ganzen gevangen en brachten we ze over naar de zorghoeve waar ze nu op zoek gaan naar een leuke thuis.
Natuurlijk was dit het ideale moment om enkele vrijwilligers eens mee het water op te nemen zodat ze eens konden oefenen met het vangen van een dier vanuit de zodiac
 

ARS

Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, staande mensen en waterlichaam