Truineer Nieuws melden?

VIDEO – Volgende week zaterdag opent de BelOrta Bloesembar in Velm

Vanaf volgende week zaterdag belooft het nieuwe seizoen van de BelOrta Bloesembar met heel wat nieuwigheden een topper van formaat te worden. De vergroende, culinaire editie van de BelOrta Bloesembar zorgt voor een échte Haspengouwse beleving waar iedereen smachtend naar uitkijkt. Het pop-up concept in het open veld in de bloesemvallei, pal op de bloesemfietsroute tussen knooppunten 186 en 359, zal ook nu ‘de topspot van de lente’ worden.

“Na de boostereditie van vorig jaar zijn we niet blijven stilzitten en kunnen we enkele mooie nieuwe initiatieven voorstellen”, zegt organisator Peter Onkelinx. “Zo zijn we erg verheugd dat vier lokale wijnboeren een aantal van hun wijnen komen presenteren. Het past helemaal in het culinair toerisme dat onze streek promoot. We zijn ook best trots dat we meewerken aan een energiezuinige en besparende omgeving. Met onze partner E-power zorgen we voor een hybride stroomoplossing. Minder CO2-uitstoot in het kader van de Bloesembar, wie wil dat niet? Het uitgangspunt blijft hetzelfde: genieten in de bloesemvallei met lekker lokaal eten én drinken. Nog een streepje zon en we kunnen er allemaal weer tegen. Instant happiness.”

Nieuw, beter en primeur voor de eventsector: betrouwbare oplossing om 60% stookolie te besparen.
Respect voor de natuur staat sinds de start van de BelOrta Bloesembar hoog op de agenda. Het zal dan ook niet verbazen dat een nieuwe stap richting vergroening de omgeving zal beter maken en een forse besparing opleveren. Voor het eerst zal de BelOrta Bloesembar aangestuurd worden door een hybride stroomoplossing. Hierdoor zullen we maar liefst 60% van ons dieselverbruik en dus ook CO2-uitstoot besparen! Dit is voor de BelOrta Bloesembar een eerste test om binnen een paar jaar CO2-neutraal te kunnen zijn. Het is de ambitie om over afzienbare tijd op groene waterstof te kunnen werken. De hybride oplossing komt er dankzij het all-in-one systeem van de Limburgse stroomgroepenfabrikant E-power.”.

Vier plaatselijke wijnboeren zetten lokale producten nog meer in de kijker
Domein Kitsberg, Gloire de Duras, Cuvelier en Seprosa zijn vier lokale wijndomeinen die dit jaar in de BelOrta Bloesembar op de kaart komen. “Toerisme Sint-Truiden zet in op culinair toerisme en die weg volgen we graag. We kregen vorig jaar ook regelmatig de vraag naar lokale wijnen. Dit jaar zullen we in de BelOrta Bloesembar wijnen van die vier domeinen kunnen schenken. We zijn trots dat we ambassadeur kunnen zijn. Dat we nu met lokale wijnboeren aan boord halen is ook een logische stap. Want we werkten al met vele lokale producten en handelaars samen : warme bakker Vanleeuw, koffie van Mignolet, Brouwerij Wilderen, Liefmans kriek met krieken uit Gingelom, groenten en fruit van BelOrta, … en nu heeft de bezoeker ook keuze tussen lokale wijnen!”

Ilse en Jeroen van het Kookatelier zorgen voor optimalisatie van het restaurant.
Met Ilse en Jeroen van het Kookatelier is er ook een lokale partner gevonden die samen met ons ‘het Haspengouws lekker’ naar een hoger niveau zal stuwen. Van een lekkere barbecue heeft het Kookatelier één van hun specialiteiten gemaakt. Daarom bieden ze onze gasten drie formules aan : Classic, Super en Deluxe. Op zondag verzorgen ze ook het bloesemontbijt, deze formules zijn enkel op reservatie. Voor andere gerechten kan je zonder reservatie terecht, denk maar aan nacho’s, croques, salades, pasta’s en ijsjes. Kortom, voor ieder wat wils.

BLIJVEND en SUCCESVOL
Grote Bloesemwandeling samen met bestaande educatieve wandeling

De BelOrta Bloesembar blijft ook de uitvalsbasis voor twee natuurwandelingen. Tijdens de vorige editie waren er vele goede reacties op de educatieve wandeling van 3 kilometer maar ook de grote wandeling van 8 kilometer doorheen plantages en holle wegen werd gesmaakt. De BelOrta Bloesembar dankt alvast de vele landbouwers, partner De Blauwe Vogel en de watering voor hun medewerking.

Bloesem hondenwandeling
Ook de viervoeters worden niet vergeten. Op zondag 14 mei van 9 tot 13 uur vindt er een heuse bloesem quiz-spelwandeling plaats. Samen met AVEVE Landen en Brustem kan er een keuze gemaakt worden tussen een wandeling van 3 of 8 kilometer met doggybag. Inschrijven kost 5 EUR per hond. Inschrijven kan vanaf 20 maart.

Opnieuw grote bloesembussen voor 23 personen
Bezoekers die zich echt willen laten verwennen kunnen ook nu GRATIS gebruik maken van twee elektrische ‘Bloesembussen’. Zo krijgt iedereen de kans om zich te laten ‘vervoeren mét beleving’. Het is ook een extra attractie voor de kinderen. De ‘Bloesembussen’, in samenwerking met Carrosserie Liebens, zijn een grotere versie van de golfkarretjes en kunnen maar liefst 23 personen vervoeren.

Bloesemontbijt, bloesemballonvaarten… alweer een jaar geleden
Wat goed is, hoeft ook niet te veranderen. Zo is er elke zondag het bloesemontbijt van 9 uur tot 12 uur, inclusief een gegidste bloesemwandeling voor 26 euro, kinderen onder 12 jaar aan 16 euro. Iedere zaterdag en zondag zijn er om 19u bloesemballonvluchten mogelijk. Voor 160 euro krijgt de deelnemer een adembenemend zicht over het Haspengouws landschap. Tot slot is er ook elke zondag van 14 tot 18 uur nog steeds begeleide kinderanimatie.

Kortom, de organisatie en crew van de BelOrta Bloesembar kunnen niet wachten om uit de startblokken te schieten.
Alle Informatie en reservaties: www.bloesembar.com en/of reservaties@bloesembar.com.