Truineer Nieuws melden?

STRC behaalt 16 medailles op internationale wedstrijd

STRC, de Sint-Truidense reddingsclub komt naar huis met een prachtig resultaat. Ruim 400 atleten uit België, Duitsland en Nederland stonden aan de start van de 2-daagse wedstrijd lifesaving in het Nederlandse Dordrecht. De atleten van STRC brachten maar liefst 16x eremetaal terug naar Sint-Truiden, 9x goud, 2x zilver en 5x brons.

Voor de medailleoogst zorgden individueel bij de dames Elise Croes en Lotte Istas en bij de heren Dimitri Ceulemans, Matisse Croes en Aiko Knuts. Bij de ploegen was er ere-metaal voor de herenploeg en de mixed ploeg. Drie mooie overwinningen van Elise Croes op de 200m hindernis, 100m lifesaver en 100m pop met vinnen leten zien dat zij de overgang van junior naar senior moeiteloos verteerd heeft. Leeftijdsgenote en eveneens eerstejaars senior Lotte Istas zorgde voor 2 bijkomende bronzen medailles op de 100m lifesaver en de 100m pop met vinnen.

Bij de junioren heren een mooie overwinning op de 100m lifesaver en een 3de plaats op de 200m superlifesaver voor Matisse Croes, teammaat Aikon knuts zorgde voor de overwinning op de 100m pop met vinnen, eveneens bij de junioren.

Bij de masters 30+ een mooie come-back van Dimitri Ceulemans met overwinningen op de 200m hindernis, 50m pop en 200m superlifesaver en 2de plaatsen op de 100m lifesaver en 100m pop met vinnen.

Het herenteam van STRC (Mathijs Vanlaer, Dimitri Ceulemans, Aiko Knuts, Matisse Croes) draaide mee met de topteams en wist beslag te leggen op de 3de plaats op de 4x50m hinderniszwemmen en de 4x50m boei-aflossing. In het eindklassement na 3 proeven eindigen ze eveneens op de 3de plaats.

In de mixed lifeaver aflossing was de ploeg van STRC uitmuntend. Elise Croes, Mirte S’heeren, Mathijs Vanlaer en Matisse Croes zorgden voor een afgetekende overwinning.

Een succesvolle 2-daagse in Dordrecht voor team STRC