Truineer Nieuws melden?

Speciale laatste schooldag voor Pasen voor Hasp-O Centrum

Op vrijdag 31 maart 2023 sluiten leerlingen en personeelsleden van Hasp-O Centrum het 2e trimester feestelijk af. “Om de dag te starten wandelen we vanuit onze 3 campussen naar de Fabriekstraat om daar voor het eerst ons spiksplinternieuwe schoolgebouw te bekijken. Alle leerlingen dragen ook letterlijk en figuurlijk hun steentje bij aan de nieuwbouw: ze nemen een mooie witte kei mee waarop hun eigen naam prijkt. Die leggen ze ter plekke in een steenkorf die als plantenbak gebruikt zal worden”, aldus PR verantwoordelijke Krista Luwel.

© Hasp-O Centrum

Sponsortocht 
Vanuit de nieuwbouw wandelen of lopen ze daarna de sponsortocht, waarmee ze geld inzamelen voor 3 goede doelen. Na de wandeling sijpelen ze mondjesmaat binnen in de campus Abdij (Diesterstraat 1), waar hen een drankje wordt aangeboden aan de start van een topnamiddag. De school wordt die middag namelijk omgetoverd tot een écht festivalterrein en zoals dat hoort, kunnen leerlingen en personeelsleden er ontspannen en genieten van muziek, een leuke sfeer, randanimatie en lekkere hapjes en drankjes.

Line-up
De leerlingen hebben hun eigen line-up mogen kiezen: na jong geweld Oski en dj Used is het de beurt aan de populaire influencer Average Rob en Omdat Het Kan Soundsystem om het festival af te sluiten. Zo chillen we allemaal samen de vakantie in!

9 uur – 9.30 uur: leerlingen dragen hun steentje bij aan de nieuwbouw (Fabriekstraat 51)
11.45 uur: start Stressfactor-festival (Diesterstraat 1)
14.30 uur: hoofdact ‘Omdat het kan Soundsystem ft. Average Rob