Truineer Nieuws melden?

Nieuwe editie ‘Culinair in ’t Veld’ in de BelOrta Bloesembar

De BelOrta Bloesembar opent op zaterdag 1 april officieel de deuren en stelt opnieuw zijn infrastructuur ter beschikking voor een nieuwe editie van Culinair in ’t Veld: “Onze infrastructuur staat er tot en met zondag 14 mei en gezien het succes van vorig jaar was het evident om de toprestaurants bij ons opnieuw uit te nodigen voor een extra editie van Culinair in ’t Veld”, klinkt het enthousiast bij de organisatie.

 

© Julie Gielen

Succesvolle editie in 2022
Afgelopen editie waren de 6 Haspengouwse avonden met de 6 gastkoks uitverkocht. “Het was een groot succes, liefst 500 gasten kwamen genieten van de culinaire avonden. De chefs werkten met lokale producten en brachten Haspengouw letterlijk op het bord. En dat op hun sluitingsdag.”

Bistro Philippe nieuwe deelnemer
“Nieuw is de deelname van Bistro Philippe uit Alken. Ze scoorden 14/20 in de Gault Millau, dus vandaar dat ze zeker hun plaats hebben op de komende editie.”

Culinair toerisme
De organisatie van Culinair in ’t Veld past volledig binnen het culinair toerisme, waar ook de Stad Sint-Truiden vol op inzet. “We zetten eerder al in op de lokale wijnen van 4 lokale wijnboeren die gedurende de hele periode op onze kaart zal staan. En de chefs gaan op die avonden ook vol voor lokaal. We danken de chefs en hun team om zich op hun sluitingsdag toch te engageren voor de leuke concept.”

Praktisch
Aanvang: 18.30 uur
Parking: Kruisstraat of Gemeenteplein – Carrosserie Liebens e-shuttles brengen je naar de locatie.
Prijs: Viergangenmenu exclusief dranken

Programma topgastronomie:
Maandag 17 april – Blanc by Aytems – 95 EUR
Woensdag 19 april – Bistro Philippe – 85 EUR
Maandag 24 april – Coco Pazzo – 79 EUR
Dinsdag 2 mei – Hoeve Roosbeek – 85 EUR
Woensdag 3 mei – NOEN – 89 EUR
Maandag 8 mei – Bistro Zutt – 78 EUR

Details van de menu’s en reserveren? Surf naar www.bloesembar.com/culinairintveld
Met dank aan deelnemende partners voor de logistieke ondersteuning.