Truineer Nieuws melden?

Massale opkomst bij eerste Europese Vrouwenavond

Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Renew Europe, Open Vld) verwelkomde gisteren 250 enthousiaste vrouwen in de prachtige brouwerij van Wilderen voor de eerste Europese Vrouwenavond. Een avond vol inspirerende speeches, beauty- en kledingadvies op maat, lokale lekkernijen en een unieke gin speciaal gecreëerd voor alle vrouwen.

20230309 Sint-Truiden België: Event OpenVLD vrouwen EU door Hilde Vautmans.

Onze vrouwen mogen gevierd worden, dat vond ook Hilde Vautmans. Daarom organiseerde zij ter ere van Internationale Vrouwendag de eerste Europese Vrouwenavond in Sint-Truiden. En dat was meteen een schot in de roos. 250 vrouwen – en enkele moedige mannen – kwamen samen in de brouwerij van Wilderen. Van shoppen tot een make-upstand, ginbar en streekproducten in een hip jasje, de vrouwelijke touch was overal voelbaar.

Aan inspirerende toespraken ontbrak het ook niet. Europees Parlementslid Hilde Vautmans en Vlaams minister Lydia Peeters vertelden over hun ervaringen als vrouwen in de politiek. Een mooie, maar soms ook harde wereld als vrouw. “Europa is een voorbeeld voor vrouwenrechten”, zegt Hilde Vautmans, “maar er is nog werk aan de winkel. Binnen én buiten Europa. Elke 2 minuten sterft er een vrouw in het kraambed, en volgens onderzoek zou het nog 300 jaar duren voor er echte gelijkheid is tussen mannen en vrouwen. We moeten vechten voor onze rechten, voor die van onze dochters en onze kleindochters.” Beautyonderneemster Caroline Rigo gaf tips & tricks voor vrouwen in ondernemerschap.

“Er is geen limiet op wat wij als vrouwen kunnen bereiken”, sluit Hilde Vautmans af, en dat hebben we gisteren duidelijk gezien.