Truineer Nieuws melden?

Fruitfoto’s vullen de Dienst voor Toerisme

De Keizerlijke Commanderie stelt de fruitige foto’s van haar jaarlijkse fotowedstrijd tentoon in de Stedelijke Toeristische Dienst in het oud stadhuis op de Grote Markt. Het creatieve vernuft waarmee ons Haspengouws fruit fotografisch benaderd wordt door liefhebbers van fotografie is er te bewonderen van 1 tot 30 april 2023.

De Keizerlijke Commanderie stelt, voor de zevende editie van de jaarlijkse fotowedstrijd, de laureaten voor. Deze wedstrijd is niet zo eenvoudig, gezien de beperktheid van het onderwerp: fruit fotograferen op de meest kunstige en creatieve manier, waarbij door een professionele jury gekeken wordt naar zowel de esthetische waarde als de commerciële bruikbaarheid van de opname. Dat maakt dat er zowel studiofoto’s als buitenopnames toegelaten zijn en men de fototechnologie in al zijn facetten mag gebruiken. De fototentoonstelling opent de deuren op zaterdag 1 april om 15.00 uur en is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de Dienst voor Toerisme. Bezoekers mogen tijdens hun bezoek ook hun keuze kenbaar maken voor de publieksprijs. Op vrijdag 21 april om 19.00 uur worden de prijzen uitgereikt. De tentoonstelling loopt tot 30 april, de laatste dag van het bloesemtoerisme in Sint-Truiden. Van 1 tot 21 april kunnen de bezoekers hun favoriet aanduiden voor de publieksprijs. “Het feit dat deze tentoonstelling kan doorgaan bij de Dienst voor Toerisme is tevens het bewijs van de sterke wil van de Keizerlijke Commanderie en de Dienst voor Toerisme om nauw samen te werken in de promotie van ons Haspengouws fruit en onze regio”, besluit maarschalk Luc Martens, die binnen de Commanderie de organisatie van deze wedstrijd coördineert.

Ondertussen mag de achtste editie van deze fotowedstrijd starten. Want binnen een paar maanden zijn er al de kersen en de aardbeien. Via onderstaande link vindt je het fotoreglement:

http://www.keizerlijke-commanderie.be/sites/default/files/wedstrijden/foto2023/Reglement_fotowedstrijd_Fruitige_Beelden_2023.pdf