Truineer Nieuws melden?

Aan de slag met een Klimaattuincoach

Je hebt het vast al gemerkt. Onze zomers worden steeds warmer en droger en dat heeft ook invloed op jouw tuin. Maar sommige tuinen staan droger dan andere. Ligt dit aan de bodem of aan de tuinier? En hoe hou je je tuin koel en aangenaam tijdens een hittegolf? Het zijn complexe vragen, maar de manier waarop je een tuin aanlegt en onderhoudt heeft zeker een impact op de droogte en warmte in je tuin.

Wat geeft de doorslag en hoe maak je jouw tuin beter bestand tegen een veranderend klimaat? De Klimaattuincoach kan je hierbij helpen! De Limburgse Klimaattuincoaches geven je advies over de (her)aanleg en het onderhoud van je tuin, zodat die beter bestand is tegen de grillen van het veranderende klimaat. Deze ervaren tuinadviseurs werken samen met jou een schets uit op maat van jouw tuin en stellen een reeks van kleine en grote ingrepen voor die gegarandeerd effect hebben.

Wat mag je verwachten?

Tuinbezoek (ca.2 u): Tijdens dit bezoek geeft de Klimaattuincoach advies over een mix van grote en kleine maatregelen om je tuin aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan tips rond de aanplanting van gevelgroen, de omvorming van een stuk gazon tot een bloemrijk grasland of het opvangen van hemelwater. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij het advies houdt de coach optimaal rekening met de eigenschappen van jouw tuin en met jouw vragen, wensen en budget.

Schriftelijk verslag en vlekkenplan: Binnen de twee weken na het bezoek ontvang je een schriftelijk verslag met daarin alle tips en mogelijkheden. Hierbij zit ook een zogenaamd vlekkenplan. Dat is een schets van de voorgestelde aanpassingen voor je tuin.

Hoe vraag je een Klimaattuincoach aan?

Je kunt een coach aanvragen via onderstaande link. We nemen dan zo snel mogelijk contact op om een bezoek in te plannen.

https://www.sint-truiden.be/aanvraag-klimaattuincoach

  • Jouw bijdrage bedraagt 75 euro. De totale kostprijs van een bezoek is 300 euro. Het lokaal bestuur van Sint-Truiden draagt de overige 225 euro bij in het kader van de campagne Limburgs Klimaattuinen.
  • Naast een financiële bijdrage verwachten we van jou een engagement om het advies zoveel mogelijk in de praktijk te brengen.