Truineer Nieuws melden?

Zuinige maar belangrijke winst

Een eerste helft, niet om aan te kijken, maar op de valreep wel 1-0 dankzij een strafschopgoal van Bruno (na fout op Koita). Een tweede helft, ook zonder echte hoogtepunten, en dus was de ruststand ook de eindstand.

© STVV/Truineer

In de eerste helft waren de kansen aan beide zijden schaars. Een kopbal van Gueye en twee afstandsschoten van Koita waren de enige noemenswaardige wapenfeiten tot de laatste minuut van die eerste doorgang. Toen werd Koita in de zestien neergehaald en legde ref Vergoote na tussenkomst van de VAR het leer op de stip. 0-1 na 45 minuten voetbal.

Ook de tweede helft had weinig om het lijf. De slordigheden stapelden zich op, met het voetenwerk van Boya als exponent. STVV speelde het ook te vaak slecht uit, een plaatsbal van Reitz in blessuretijd uitgezonderd. KVK, van zijn kant, maakte helemaal niks meer klaar. de ruststand was ook de eindstand. 1-0. Een belangrijke zege met het oog op de top 8 eindstrijd. STVV doet alleszins volop mee en moet de rest van de competitie enkel naar boven kijken. Want zeker Standard en ook Gent (speelt zondag nog) staan zeker nog binnen bereik. Volgende week wacht alweer een cruciale match, het beoogde doel in het achterhoofd. Want dan reist STVV van Stayen naar het Astrid-, sorry het Lottopark.