Truineer Nieuws melden?

VCST krijgt titel ‘Factory of the Future’

VCST Industrial Products heeft vandaag samen met Sanofi, Barry Callebaut, Altachem en Pomuni Frozen de titel ‘Factory of the Future gekregen’. Met de award willen de initiatiefnemers de meest geavanceerde en toekomstgerichte productiebedrijven in België bekronen.

 

VCST Industrial Products is net verhuisd naar een gloednieuw gebouw en is volop in ontwikkeling. De productielijn is volledig geautomatiseerd. Hun sterke punt is dat deze leverancier aan de automobielsector zijn centrum van onderzoek en ontwikkeling naast zijn productie-eenheid heeft. Sterke punten zijn de Digital Factory (cockpit met scherm), de advanced manufacturing (assemblage met kwaliteitsmeeting), de meetkamer met operatoren en de koppeling met onderzoek en ontwikkeling.

Factories of the Future zijn bedrijven die volop inzetten op digitalisering, talentontwikkeling, slimmeprocessen, duurzame producten en een productie van wereldniveau. Ze gaan doordacht om met energie en materialen en stimuleren de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. De winnaars krijgen de titel voor een periode van drie jaar. Na afloop daarvan moet een nieuwe audit uitwijzen of de titel kan worden verlengd.

De winnaars ontvingen hun award uit handen van Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw. Vier andere maakbedrijven konden hun eerder behaalde titel verlengen. Het gaat om Audi Brussels (Vorst), TotalEnergies (Ertvelde), Vandemoortele (Izegem) en Daikin (Oostende). Dit laatste bedrijf doet dit al voor de derde keer. In negen jaar is de selecte kopgroep van meest toekomstgerichte productiebedrijven in België daarmee uitgegroeid tot een club van 53 ondernemingen.

De Factory of the Future Awards zijn sinds 2015 een initiatief van technologiefederatie Agoria, Sirris, het collectief centrum van de Belgische technologische industrie, en de industriefederaties Fevia Vlaanderen (voeding), Fedustria (textiel, hout en meubel), essenscia (chemie en life sciences), en dit in samenwerking met innovatieclusters Centexbel (textieltechnologie), Wood.be (hout en meubel) en de speerpuntclusters Flanders’ FOOD (agrovoeding) en Catilisti (chemie en kunststoffen).