Truineer Nieuws melden?

Truiense wielerclub KZLWC-Davo stelt ploeg van 2023 voor

De Koninklijke Zuid-Limburgse wielerclub kon afgelopen weekend – eindelijk na 3 jaar met Corona-beperkingen – een ploegvoorstelling organiseren.

De Koninklijke Zuid-Limburgse wielerclub kon afgelopen weekend – eindelijk na 3 jaar met Corona-beperkingen – een ploegvoorstelling organiseren. Bij trouwe sponsor meubelen
Heylen in Peer was de iconische trap dan ook meer dan goed gevuld voor de ploegfoto.

Met in 2023 meer dan 40 recreanten, 18 miniemen, 19 aspiranten, 17 nieuwelingen, 15 junioren en masters bestaat het KZLWC-peloton uit meer dan 100 renners. En dat zijn jongens en meisjes die zowel op de weg, in het veld en op de piste actief zijn. De ploeg en shirtsponsors (Davo, Guvex, Enertec, Ulbike, Dakwerken Widar, Bouwwerken Daniëls en 22 Coffee) kijken dan ook uit naar wielerjaar 2023 en hopen net zoals vorig jaar op enkele mooie podiumplaatsen in verschillende wedstrijden in heel België. Zo maken de junioren van KZLWC-Davo hun debuut op de weg tijdens de befaamde wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne.

De club organiseert in 2023 zelf ook weer twee mooie wedstrijden die ieder jaar aan populariteit winnen en stilaan uitgroeien klassiekers op de Belgische koerskalender.
1 mei 2023: Wegwedstrijd in Hoepertingen voor miniemen, aspiranten en nieuwelingen. Voor de aspiranten (12-13-14 jaar) geldt dit als het provinciaal
kampioenschap.
7 en 8 oktober 2023: Het traditionele crossweekend in Bernissem met funwedstrijden voor recreanten en competitiewedstrijden voor alle jeugdcategorieën. Meer informatie via KZLWC.be en check zeker de Facebook- en Instagram-pagina’s van de club om dit jonge wielergeweld te volgen.