Truineer Nieuws melden?

Truiense abdij zoekt vrienden

U an ook ‘Vriend van de Trudo-abdij’ worden. Wij vertellen u hoe.

Sint-Truiden- Abdij, Stad en Regio VZW zet zich al meer dan 30 jaar actief in om de belangen van de Trudoabdij en omliggende site in Sint-Truiden te verdedigen. Het actieve team van vrijwilligers zet tentoonstellingen op, organiseert lezingen en steekt ook de handen uit de mouwen bij het onderhouden van de Trudomolen en lanceert nu het project ‘ Vrienden van de Trudoabij’.
Het project heeft een aantal doelstellingen waaronder het vergroten van draagvlak voor de vzw, het blijvend in de kijker zetten van de activiteiten en natuurlijk ook een fundraising waardoor ASR verder kan groeien.
“ Elk gebouw kent zijn eigen historie en verhaal en draagt bij aan herinneringen van mensen”, aldus Natalie Cleeren, medevoorzitter ASR. “ Deze steun zal de toekomstige projecten en publicaties naar een nog hoger niveau tillen zodat de uitstraling van onze trotse abdijsite nog groter zal worden. Erfgoed is het waard om te behouden voor deze én volgende generaties”, besluit Natalie.
Geïnteresseerde kunnen voor een klein bedrag ‘ Vriend van de Trudoabdij’ worden waardoor ze recht hebben op mooie kortingen op publicaties, rondleidingen en evenementen én als eerste op de hoogte worden gehouden van de nieuwigheden. Wenst u ‘Vriend van de Trudoabdij’ te worden? Dit kan door storting van 25 euro op ‘BE67 0682 1390 0787’ met vermelding van uw naam, e-mail en ‘vrienden van de Trudoabdij’
Wilt u ASR en haar werking eerst wat beter leren kennen, ga dan zeker eens een kijkje nemen op hun website: www.abdijstadenregio.be