Truineer Nieuws melden?

Ronde Tafel schenkt recordbedrag aan goede doelen

De Ronde Tafel schenkt recordbedrag van 22.000 euro aan vzw Heem (10.000 euro) en Sint-Vincentius Alken (12.000 euro).

Door een recordeditie van haar fundraiser Champagne 4 Charity in november 2022 kon de Ronde Tafel Sint-Truiden twee goede doelen steunen. Heem en Sint-Vincentius Alken waren de gelukkige ontvangers van een totaalbedrag van 22.000 euro.

In november 2022 organiseerde de Ronde Tafel 93 Sint-Truiden haar jaarlijkse fundraiser, Champagne 4 Charity. Voorzitter Stijn Claes is een tevreden man: “Dit feest was weer een succes. Met de opbrengst steunen we, zoals elk jaar, een aantal goede doelen.”

Zo heeft de vzw Heem (https://www.heemvzw.be/) een cheque van 10.000 euro gekregen voor de verdere uitbouw van haar tuininfrastructuur. Op die manier kunnen de jongeren die uit een moeilijke thuissituatie komen en bij Heem verblijven, ook op een veilige manier buiten ontspannen.” We hebben Heem zelf bezocht en dat heeft danig indruk op ons gemaakt. De nood aan steun is enorm aanwezig”, aldus Stijn.

Ook steunt de Ronde Tafel Sint-Vincentius Alken met in totaal 12.000 euro. Een deel van dat bedrag wordt gespreid over de volgende 2 jaren gestort zodat Sint-Vincentius ook de volgende jaren verzekerd is van steun. Concreet zal Sint-Vincentius de gelden gebruiken voor 2 projecten. Enerzijds zal het dienen als studiebeurs om studerende jongeren in het middelbaar en hoger onderwijs extra financiële middelen te geven. Daarnaast wil Sint-Vincentius een “cultuurfonds” opstarten zodat mensen die het financieel moeilijk hebben ook aan vrijetijdsbesteding kunnen doen. “Ook hier hebben we aan de levenden lijve ondervonden dat de mensen van Sint-Vincentius zich dag in en dag uit inzetten. Met ons inzamelen van deze bedragen hopen we een steuntje bij te dragen aan zij die het moeilijk hebben, waaronder opnieuw voor een groot stuk jongeren als doelgroep.”

“Voor de volledigheid: ook tussendoor proberen we hier en daar een kleiner bedrag te steunen maar met Heem en Sint-Vincentius Alken hebben we onze twee grote cheques dit jaar. Het totaalbedrag van 22.000 euro is het hoogste ooit binnen de Ronde Tafel Sint-Truiden en daar willen we in de eerste plaats onze sponsors, onze host Verivino en alle sympathisanten voor bedanken. We zijn blij dat we met dit succesvol jaar zo een concrete steun kunnen bieden”, aldus Stijn die binnenkort afzwaait als voorzitter.

Op 15 april 2022 organiseert de Ronde Tafel Sint-Truiden trouwens opnieuw een feestje in de Bloesembar te Velm. Ook daarvan komt de opbrengst mee in de pot voor de goede doelen voor volgend jaar.