Truineer Nieuws melden?

Davidsfonds huldigt en geeft

De huldiging van junior journalisten en een gift behoren tot de jaarlijkse traditie van het Davidsfond. Deze keer ging 360 euro naar ’t Spant.

Al vele jaren doet Davidsfonds Sint-Truiden mee aan de Junior Journalist-Schrijfwedstrijd, een nationale schrijfwedstrijd voor jongeren. Het thema was dit jaar #trots #lokale helden.
Op vrijdag 10 februari 2023 had de proclamatie plaats in Dienstencentrum Binnenhof, het mooie vroegere kerkje van de Halmaalwijk.
De winnaars in reeks één (vijfde en zesde leerjaar lager onderwijs) en reeks twee (eerste graad middelbaar) lazen hun winnende teksten voor. De jonge “journalisten in spe” waren heel verrassend uit de hoek gekomen. Hun lokale held was namelijk bij elk van hen hun papa!
Beide winnaars alsook de beste auteurs van elke deelnemende school kregen als prijs een mooi boekenpakket.
Burgemeester Ingrid Kempeneers sprak de jonge auteurs bemoedigende woorden toe en had twee prijzen bij namens de stad, voor de leerlingen die tweede eindigden in hun reeks.
De jonge schrijfster, Ina Jacobs, kwam vertellen waarom en hoe ze schrijfster is geworden. Ze liet ons ook genieten van passages uit haar boek “Onderweg”.
Tot slot overhandigde de voorzitter van Davidsfonds Sint-Truiden een gift aan ’t Spant, een dagcentrum voor jongeren in Sint-Truiden. Deze gift is het resultaat van de vrije bijdrage die werd geschonken door de deelnemers aan onze kerstsamenzang U Zijt Wellekome op 2de kerstdag. De cheque bedroeg € 360. Na de groepsfoto werd de avond afgesloten met een receptie waarbij nog gezellig werd nagepraat.