Truineer Nieuws melden?

Armand Schreurs vervoegt ons carnaval

Vanavond machtsoverdracht, acade(ko)mische zitting met Armand Schreurs en kroegentocht.

Vanavondis het dan zover: de traditionele Machtsoverdracht. Gedurende twee dagen krijgt Stadsprins Steve I° de macht over de Trudostad. Na het afleggen van de geloften (gebruikelijk in het Latijn) krijgt hij de sleutel én de sjerp van de stad Sint-Truiden uit handen van burgemeester Ingrid Kempeneers.

Nadien volgt er een Acadekomische zitting in de Academiezaal met onder meer de uitreiking van de Orde van de Zeeg, Ridder van het Nachtlampje en de grootste Sint-Truidense carnavalsonderscheiding: de Orde van de Grote Nachtlamp. Daarnaast huldigen we ook een speciaal iemand die buiten de Sint-Truidense stadsmuren het carnavalsgebeuren een warm hart toedraagt in de titel van Ere-Consul in de Koninklijke Orde van de Commeduur. Uiteraard is er ook plaats voor de nodige speeches, liedjes en dienen onze aspirant-leden hun bevorderingsproeven af te leggen.

Om deze acadekomische zitting wat extra animo te geven doen we dit jaar beroep op Armand Schreurs die op zijn eigen humoristische manier een politiek jaaroverzicht zal brengen.

Vervolgens volgen we verder de Orde van de Commeduur en Stadsprinsen Steve en Lore op de vooravond van Verloure Moondag naar carnavaleske staminees.

  • De toegang is gratis!