Truineer Nieuws melden?

Aantal cafés blijft haringbijten trouw

Haringbijten (in de cafés) op Vette Dinsdag behoort tot de carnavaktraditie, maar krijgt hier al bij al weinig voet aan de grond en is niet eens nadrukkelijk opgenomen in het carnavalprogramma van de Orde van de Commeduur. Toch blijven een aantal cafés die traditie trouw. Het betreft vooral stamcafés zoals Hemingway’s, ’t Café, Chopin en De Key. Initiatieven mogen zich kenbaar maken.

Vandaag vieren we Vastenavond (ook wel Vette dinsdag), de laatste dag van carnaval. Een dag waarop volgens de katholieke traditie nog eens alle remmen los mogen, voor de start van de vasten morgen – die veertigdaagse periode waarin we sober eten en leven tot Pasen

 

 

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en tekst

Kan een afbeelding zijn van , met de tekst Café Where perybody knana CARNAVAL 2023 Vrijdag 17/02 - 20:11 Nacht van de Sacre Coeur Zondag 19/02 20:11 Carnavalbal met DJ Pieter Maandag 20/02 Verloare Moandag Stoet DJ Flossy 11:11 12:11) DJ Robby Dieu & DJ Bert Peeters Dinsdag 21/02 Haring Happen 15:00 -23:00 Woensdag 21/02 Gesloten