Truineer Nieuws melden?

‘10.000 vlammen, één vuur’ voor de Limburgse derby

In aanloop naar de verhitte derby tegen KRC Genk roept STVV ons op om voor de derby naar Stayen af te zakken en de ploeg naar de overwinning te schreeuwen onder het motto ’10.000 vlammen, één vuur’

Op zondag 5 maart (13u30) kan je een speld horen vallen in de Haspengouwse straten. Jong en oud, sportclubs en bedrijven, gezinnen en die-hard supporters: op die dag verzamelt de
hele regio op Stayen voor de match van het jaar … de derby tegen KRC Genk.

Onstuitbaar vuur
Tijdens deze clash zal het vuur op Stayen branden als vanouds. En vanaf vandaag begint dat vuur alvast te smeulen … want STVV trekt de ticketverkoop officieel op gang. “Speciaal voor deze klassieker lanceren we de campagne ‘10.000 vlammen, één vuur’”, legt Youssouf Keita (communicatiemanager bij STVV) uit. “Onze spelers rekenen op de vocale steun van 10.000 Kanaries, om samen de drie punten in Sint-Truiden te houden. Want 10.000 vlammen vormen samen een onstuitbaar vuur. We verwachten een vol huis, dus het is zaak om jouw tickets op tijd te bestellen.”

Vuur symbolisch aangestoken in Terbiest
Om de campagne kracht bij te zetten, trok een delegatie van STVV naar de Truiense straat Terbiest. “Heel wat voetbalsupporters trekken met een vaste kliek naar het voetbal. Vaak zijn dat mensen uit dezelfde buurt. Vanuit die gedachte hebben we onze lijst met abonnees eens nageplozen. Daaruit blijkt dat – de grote steenwegen rond Stayen buiten beschouwing gelaten – de meeste abonnees in de straat Terbiest wonen. Terbiest verdient dus de officieuze eretitel ‘populairste STVV-straat ter wereld’. Daarom trokken we de campagne hier symbolisch op gang. We rekenen erop dat het geel-blauwe vuur zich van hieruit verderverspreidt, zodat Stayen kolkt op 5 maart.”