Truineer Nieuws melden?

Werken voor parallelweg rotond maandag van start

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start maandag 23 januari met de werken voor de aanleg van de parallelweg ter hoogte van turborotonde ‘Stayen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start maandag 23 januari met de werken voor de aanleg van de parallelweg ter hoogte van turborotonde ‘Stayen’. Tijdens deze werken is de nieuwe bypass afgesloten. Verkeer op de Tiensesteenweg dat rechtsaf richting Hasselt/Luik wil, doet dat tot het einde van de werken via de rotonde. Voor fietsers is een tijdelijke oversteekplaats voorzien op de Tiensesteenweg. Het gaat om de laatste fase van de vernieuwing van de turborotonde.

Aanleg parallelweg en fietspad

Vanaf maandag 23 januari breekt de aannemer de bestaande verharding op, vernieuwt de riolering en legt daarna de nieuwe parallelweg en het fietspad aan. De werken zullen tot eind maart 2023 duren, onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden.

Minderhinder-maatregelen: bypass afgesloten, tijdelijke fietsoversteekplaats

Tijdens de werken is de bypass afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer op de Tiensesteenweg dat rechtsaf richting Hasselt/Luik wil, rijdt tijdelijk via de rotonde. Ook de fietspaden aan de rotonde worden vernieuwd. Daarom steken fietsers op de Tiensesteenweg richting centrum de weg over aan de tijdelijke fietsoversteekplaats t.h.v. de heftruckdealer. Het fietsverkeer verloopt in 2 richtingen aan de kant waar niet gewerkt wordt. De aannemer doet er alles aan om de handelszaken bereikbaar te houden.

De aanleg van de parallelweg is de laatste fase van de vernieuwing van rotonde ‘Stayen’. AWV heeft  de rotonde omgevormd tot een turborotonde met veilige fietspaden en oversteekplaatsen. Dat moet de verkeersdoorstroming op de as Tienen-Hasselt verbeteren en zorgen voor meer fietsveiligheid. De ingreep past in het groter plaatje om Sint-Truiden beter te bereiken, vooral met de fiets.

Meer info over het project vind je op de website van AWV.