Truineer Nieuws melden?

VIDEO – Hoe zit het nu juist met het parkeren aan het LAGO Bloesembad?

Sinds september is het betalend parkeren ingevoerd door Trupark, het autonoom parkeerbedrijf van de stad Sint-Truiden, op de parking aan het LAGO Bloesembad. Het feit dat er geen slagbomen zijn en toch parkeerautomaten verdient toch wat verduidelijking. “Anders dan op de Grote Markt of in de straten moet je pas bij net voor het vertrek passeren bij één van de automaten. Als je bezoek minder dan twee uur heeft geduurd of je hebt de 4411 app geconfigureerd, moet je zelfs niks doen, dan kan je gewoon de parking verlaten”, klinkt het bij Bert Thijs, centrummanager van het Sportpark van LAGO.

Parkeren aan het LAGO Bloesembad praktisch uitgelegd

  • Eerste twee uur zijn gratis
  • Het derde en vierde uur kosten 2 EUR per uur
  • Het vijfde uur kost 4 EUR
  • Vanaf het zesde uur kost het nog 1 EUR per uur

Hoe betalen?
Betalen doe je door bij het einde van je bezoek je nummerplaat in te geven in de automaat. NIET bij aankomst dus! Doe je dat bij aankomst, dan krijg je eigenlijk 15 minuten tijd om de parking te verlaten en doe je dat niet, dan heb je een boete.
We raden aan om de 4411 app te configureren want dan gaat alles automatisch en moet je zelfs niets doen. Gewoon inrijden en bij einde bezoek er weer afrijden. Door de nummerplaatherkenning gaat alles automatisch.

Boete als je niets doet
Doe je niets en rij er gewoon af zonder te passeren aan de automaat, dan krijg je een retributie ter waarde van 1 dag parkeren van 22,10 EUR. Opgelet: het kan enkele weken duren eer die boete in de bus valt, waardoor je het risico loopt dat je er meerdere ineens in de bus krijgt. Je krijgt geen papiertje achter de ruitenwisser maar door de nummerplaatherkenning valt de boete gewoon in je brievenbus.

Lezerstip van Jan Luyckx die we graag toevoegen
Misschien er nog wel eens bij vermelden dat de 4411-app moet ingesteld zijn VOOR dat je de parking op rijdt en niet nadat je al de parking opgereden bent. Want blijkbaar registreert hij dan niet je nummerplaat voor de parkeerduur. Wel voor de retributie. Dat staat nu niet vermeld bij de uitleg aan de borden aan de automaten.