Truineer Nieuws melden?

Uw vragen beantwoord

Alle vragen over de geldigheid(sduur) van het oude en het nieuwe rijbewijs beantwoord.

๐— ๐—ผ๐—ฒ๐˜ ๐—ถ๐—ธ ๐—บ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฝ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐˜„๐—ถ๐—ท๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป? ๐—ก๐—ฒ๐—ฒ๐—ป!
Papieren rijbewijs nog geldig tot 2033
De papieren rijbewijzen zijn nog altijd geldig in Belgiรซ en in het buitenland, en dit tot 2033. Pas in 2033 zal het Europese bankkaartmodel verplicht zijn. Het is dus absoluut niet nodig om nu al een nieuw rijbewijs aan te vragen.
๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐˜„๐—ถ๐—ท๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐˜€ ๐—ฒ๐—ป๐—ธ๐—ฒ๐—น ๐—ป๐—ผ๐—ฑ๐—ถ๐—ด ๐˜„๐—ฎ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐˜„๐—ถ๐—ท๐˜€:
>> verloren of gestolen is
>> beschadigd of onleesbaar geworden is
>> door een buitenlandse overheid ingetrokken werd
>> wanneer je echt niet meer op je foto lijkt, is het nodig om een nieuw rijbewijs aan te vragen. Het gaat dan niet om mensen die een ander kapsel hebben of plots een bril of baard dragen, maar wel om mensen die een foto hebben die al verschillende decennia oud is.
Het klassieke roze, papieren rijbewijs wordt geleidelijk vervangen door het Europees rijbewijs. Je krijgt hiervoor een uitnodiging van de gemeente.