Truineer Nieuws melden?

Trein Zepperen-Brustem lijkt niet meer te stoppen

Is KVV Zepperen-Brustem op weg naar de titel en naar een plek in de nationale reeksen? Je mag het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is, maar toch. Zondag staat thuis trouwens de topper tegen de nummer 2 Bree-Beek op het programma.

Ook een niet evidente verplaatsing naar KFC Park Houthalen wist KVV Zepperen-Brustem afgelopen weekend met 2-3 winst af te sluiten. Zondag wacht thuis de topper tegen de nummer twee GS Bree-Beek. De kloof met dat team bedraagt nu al 7 punten. Wint Zepperen-Brustem die match, dan zien we behoudens een enorme inzinking (red. die wij niet voorspellen) geen andere ploeg die leidersplaats nog nemen.

46 op 54 punten. Dat is de oogst van de fusieploeg tot nog toe. Indrukwekkend, in een reeks die toch als moeilijk werd aangekondigd. Maar afgaande op de kwaliteiten van de spelers die de A-kern uitmaken, gingen wij er toch al van uit dat VV Zepperen-Brustem toch wel de te kloppen ploeg was. Dat ze die status nu ook waar maken op de mat, mocht verwacht worden, maar is in het voetbal nooit evident.

Eén van de speerpunten van de ploeg, ook de topscorer, vertelde het eerder al in een interview. “Met de kwaliteit die we hebben,  moesten we gewoon meedraaien in de top 5. Nu we bovenin staan en nog maar weinig punten hebben laten liggen, kijkt natuurlijk iedereen naar ons. Dat ze maar naar ons kijken, wij kijken alleen naar onszelf. Wij werken van match naar match met de bedoeling elke match te winnen. Daarna zien we wel waar het schip strandt. Neen, ik probeer mezelf en het team niet weg te steken.  Als de kans zich voordoet, zullen we de promotie zeker niet laten liggen.”

Van match tot match. Wel, zondag is het moneytime aan de Sportpleinstraat. KVV Zepperen-Brustem- GS Bree-Beek wordt een sleutelmatch in de titelstrijd. Winst betekent voor de Truiense fusieploeg een grote boulevard richting titel, verlies zou de titelstrijd weer wat spannender maken. Afwachten.

Philip Kevers