Truineer Nieuws melden?

Simon wint de Gouden Schoen met grootste voorsprong ooit

Het is zover. Simon Mignolet wint de Gouden Schoen. 54 jaar na Lon Polleunis opnieuw een Truienaar, weliswaar in loondienst bij Club, op het hoogste schavotje. Proficiat Simon, vanwege team Truineer. Simon werd ook verkozen tot ‘Doelman van het jaar’.

© vtm

De Gouden Schoen wordt sedert 1954 uitgereikt aan de beste speler in onze competitie, bekeken over een gans kalenderjaar. Simon Mignolet krijgt dus zijn Gouden Schoen voor zijn prestaties in 2022. Big Si is trouwens nog maar de zesde doelman die de trofee wint en dat is al een hele eer op zich. Om de vorige keeper terug te vinden die de Gouden Schoen won, moeten we al teruggaan naar 1989, Michel Preud’homme.

Nog zeldzamer natuurlijk, is een Limburger die de Gouden Schoen wint. Op die erelijst komen we een Hans Vanaken tegen, Eric Gerets, maar zeker ook, jawel, die andere Truienaar, Lon Polleunis. Met Lon gaan we al terug naar het jaar 1968. Hij is trouwens nog altijd de enige Limburger in Limburgse loondienst (STVV) die de trofee won.

Terug naar Simon. Wie had op die 5de mei 2007 gedacht dat er zich op Stayen een mijlpaal aftekende? Simon Mignolet, een rasechte Truienaar nog wel debuteerde onder de lat bij STVV tegen AA Gent. Het was meteen het begin van een fantastische carrière, zo bleek later. STVV, Sunderland, Liverpool, Club. Het zijn allemaal in min of meerdere mate succesverhalen geweest. Een verhaal trouwens, dat lang nog niet helemaal geschreven is.