Truineer Nieuws melden?

Ontsnapt damhertje weer goed en wel thuis

Het damhert dat een 5-tal dagen geleden ontsnapte uit zijn verblijf in de Waterkuilstraat is weer thuis, dankzij taalgrensoverschrijdende en met vereende krachten.

Verslag en foto’s  ARS
Sinds 4 dagen was #zepperen, een deelgemeente van #sinttruiden , in de ban van een ontsnapt damhertje vanuit zijn verblijf in de waterkuilstraat.. Gisteren konden we eindelijk de juiste locatie achterhalen waar ze zich ophield. Dankzij wat connecties kon een dierenarts van de dierenkliniek van Luik ons bijstand komen geven om het damhert vandaag te verdoven.. En met succes!
1 pijl was voldoende om een kleine 10 minuten later het damhert samen met de medewerkers van Dierenparkje ’t Speelhof en enkele collega’s van hun en onze vrijwilliger van Stef’s Petcare het damhert veilig te stellen en te transporteren naar de weide. Daar kreeg ze nog de nodige checkup en werd ze weer wakker gemaakt. Ze is nog een beetje zat van haar verdovingen maar binnen enkele dagen huppelt ze weer vrolijk rond! Over een goede samenwerking gesproken.
Kan een afbeelding zijn van gras