Truineer Nieuws melden?

Genoeg is genoeg

STVV schrijft na rode kaart Koita en enkele voorgaanden open brief naar Prp League en Referee Department.  Die laatste organisatie bestempelde de rode kaart van Koita trouwens al als onterecht.

Vooruit STVV 

Mijnheer de CEO,  

Geachte heer Parys,  

Mijnheer de voorzitter van de Professional Refereeing Board,  

Geachte heer Fandel,  

Mogen we ons even voorstellen? Wij zijn STVV, een traditieclub die al bijna 100 jaar bestaat. Die  diep geworteld is in Haspengouw, een regio die zich uitstrekt van Tongeren tot Tienen en van  Hasselt tot Hannuit. En die – samen met haar Japanse eigenaars – stap voor stap groeit. 

We slagen daar de jongste seizoenen aardig in. Vorig jaar zetten we een indrukwekkende reeks  ongeslagen wedstrijden neer. In het kalenderjaar 2022 prijkten we in totaal op een 6de plaats. En  ook dit seizoen vertoeven we al een hele tijd in de top 8. 

Winter is coming 

Zoals elke voetbalkenner weet, zijn de wintermaanden echter bepalend voor het verdere verloop  van de competitie. Maar die wintermaanden, beste vrienden, zorgen voorlopig voor een kilte in  ons hart. Een kilte die niet te wijten is aan de winterse temperaturen, maar wel aan een  opeenvolging van discutabele scheidsrechterlijke beslissingen in het nadeel van STVV: 

  • 11 januari: onze bekerdroom wordt abrupt beëindigd, nadat doelman Schmidt na 40  seconden tegen een onterechte rode kaart aanloopt in Zulte-Waregem 
  • 19 januari: in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge wordt ons een duidelijke strafschop  onthouden, waardoor we op een zucht van een stunt tegen de landskampioen stranden
  • 22 januari: na een kwartier krijgt Koita een rode kaart, na een fout die door  voetballiefhebbers, analisten en oud-scheidsrechters (en intussen ook door het Referee  Department) collectief als ‘onvrijwillig’ wordt bestempeld 

Respect 

Jullie kennen ons als gentlemen. En dat blijven we ook. Maar de kruik gaat te water tot ze barst.  Met dit schrijven willen we ons gevoel bij deze situatie kenbaar maken. Wij gaan geen Calimero  spelen en ons als zogezegde ‘kleine ploeg’ profileren ten opzichte van de G5. En we verlagen ons  al helemaal niet tot grof taalgebruik of het wraken van scheidsrechters. Maar we vragen wel absoluut respect voor onze supporters en spelers. 

STVV is een trotse club, die haar vleugels wil uitslaan. Kortwiek ze niet. Wij willen vooruit. Ga niet  op de rem staan. Vooruit STVV! 

Namens de STVV-familie, 

Takayuki Tateishi 

CEO STVV 

David Meekers

Voorzitter STVV