Truineer Nieuws melden?

Fietsers verzamelden voor Critical Mass

Fietsers verzamelden aan de voorzijde van het station voor de Kersteditie van de Critical Mass en eindigden met een groepsfoto op de Groenmarkt.

De meeste deelnemers hadden zichzelf en/of hun fiets in Kerstoutfit gestoken en zo vertrok de tocht. Eerst werd het parcours van de toekomstige Fietsring gereden met een ludieke opening onderweg. Fietsersbond Sint-Truiden wacht nog steeds op de uitvoering van de Fietsring, die reeds enkele jaren op de planning staat. Op de gemeenteraad werd onlangs de uitvoering van fase 1 van de Fietsring goedgekeurd. Dit is alvast een eerste stap in de goede richting.

Vervolgens trok de fietskaravaan, onder luid belgerinkel, via enkele winkelstraten over de markt naar de Kerstmarkt. Hier volgde de prijsuitreiking voor de mooist verlichtte deelnemer. Na de groepsfoto werd iedereen getrakteerd op een drankje op de Kerstmarkt. Zo eindigde deze leuke activiteit. In de lente komen er nieuwe tochten.