Truineer Nieuws melden?

Een buitenkansje

Nu zondag van 14 tot 15.30 uur, rondleiding met gids in het kasteel van Heers.

Meer info via:

https://www.facebook.com/events/863510834977854/863510861644518/?ref=newsfeed

 

Een gids neemt je mee op het kasteeldomein en in het kasteel, en vertelt je over de rijke geschiedenis van deze plek. Waarom is het Kasteel van Heers vandaag zo in verval? Hoe heeft een groep vrijwilligers uit de buurt het kasteel omarmd en gered? Hoe gaan ze de komende jaren samen met Herita het herstel realiseren?
Het kasteel is bouwvallig en dus normaal niet toegankelijk. Onze gids neemt je mee naar al die plaatsen waar je normaal niet mag of kan komen: de boerderij met de grootste tiendenschuur van Vlaanderen, de salons en de balzaal binnen in het kasteel … De vergane glorie van deze ruimtes zal nog even blijven nazinderen. Gelukkig is de redding in zicht!
Sluit elke tweede en vierde zondag van de maand om 14.00 uur aan bij de gegidste rondleidingen in het Kasteel van Heers.

Vooraf reserveren via: https://bit.ly/3H9TCkz