Truineer Nieuws melden?

(Eén van) De mooiste

De mooiste goal uit de geschiedenis van STVV kiezen, blijft een salomonsoordeel. Maar onze redacteur Philip Kevers kwam toch tot een besluit. We gaan terug naar september 1999, STVV-Standard, René Petersen, een loeier buitenkant links..

 

Normaal gezien behoort de Deen René Petersen niet tot het rijtje van onze beste rechterspitsen maar zijn prachtig doelpunt, één van de mooiste ooit op Stayen, is wel een verhaal waard. René scoorde in de partij tegen Standard in september 1999 de derde treffer met een ‘beauty’ van een vrijschop (zie hieronder). Nog een anekdote, René werd zelfs vanop de middenstip voor volle tribunes door een Truiense schone ten huwelijk gevraagd

De nu 48- jarige Deense middenvelder, René Petersen, startte zijn loopbaan bij Frederikshaven waarna hij aan de slag ging bij FC Kopenhagen. In juli 1995 werd hij getransfereerd naar STVV. In drie seizoenen speelde René, die vaak werd afgeremd door blessures, 45 wedstrijden waarin hij 2 keer scoorde. (tegen Standard en in Aalst).

In juli 1999 verliet Petersen STVV voor het Engelse Kidderminster, daarna speelde hij ook voor Hvidovre en zelfs KTH Diest, waar hij zijn carrière beëindigde in 2002. Petersen organiseert nu voetbalstages voor jonge Deense talenten en was hierdoor vorig jaar nog even te gast op Stayen.

 

 

 

Bekijk de goal via