Truineer Nieuws melden?

Blauwe zone in aantal straten van Nieuw Sint-Truiden

Opgelet: vanaf vandaag woensdag 1 februari geldt de regeling blauwe zone in een aantal straten op Nieuw Sint-Truiden. Parkeerschijven en bewonerskaarten zullen dus legio zijn.

𝗜𝗻𝘃𝗼𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗯𝗹𝗮𝘂𝘄𝗲 𝘇𝗼𝗻𝗲 𝗼𝗺𝗴𝗲𝘃𝗶𝗻𝗴 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄 𝗦𝗶𝗻𝘁-𝗧𝗿𝘂𝗶𝗱𝗲𝗻
Ook vanaf woensdag 1 februari 2023, wordt de blauwe zone ingevoerd in de omgeving Nieuw Sint-Truiden. De buurtbewoners spraken zelf hun voorkeur uit voor de invoering van de blauwe zone, dit gebeurde tijdens verschillende buurtvergaderingen.

*Praktisch*
*Deze blauwe zone zal vanaf 1 februari van toepassing zijn in volgende straten: Boomgaardenstraat (deel tussen Fabriekstraat en knip), Fabriekstraat, Volmolenweg (deel tussen Fabriekstraat en paaltjes), Viaductstraat, Gorsemweg (deel tussen deel tussen de Diestersteenweg en de R. Lambrechtsstraat), Ridders de Menten de Horneplein, Hoveniersstraat (deel tussen Gorsemweg en Viaductstraat, Plantenstraat, Tiensesteenweg (deel tussen rotonde Stayen en Gazometerstraat) *

*Parkeerschijf*
Binnen deze zone moeten alle bestuurders van een voertuig de parkeerschijf gebruiken. Dit telkens van maandag tot en met zaterdag, tussen 9 en 18 uur. De parkeerschijf moet duidelijk zichtbaar achter de voorruit liggen. De maximum parkeertijd is 2 uur.

*Bewonerskaarten*
De bewoners zelf kunnen hun bewonerskaart leggen. Heb je deze nog niet? Spring dan even binnen bij de Parkeerwinkel. (Gazometerstraat 13, 3800 Sint-Truiden, T 011 87 28 82 | parkeerwinkel@sint-truiden.be )